Donderdag 15 juli

Workshop JobOn | Online

10:00 | 

Ontdek hoe je solliciteert met jouw unieke vaardigheden! Deze workshop wordt begeleid door Danielle Vrolijk, eventmanager namens JobOn. De training is online met Zoom. Voor gebruik van zoom heb je stabiel internet, webcam en microfoon nodig. Uiterlijk een half uur voor aanvang ontvang je de aanmeldlink naar de online omgeving. Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten geeft ZB| Bibliotheek van Zeeland werkzoekenden een kans om op een héle laagdrempelige manier elkaar te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Graag aanmelden via de ZB website.

 

Kijken in kerken en synagoge

13:30 | 

Maak kennis met het religieus erfgoed in Middelburg tijdens een wandeling onder leiding van een gids gedurende anderhalf uur en bezoek verschillende kerken en de synagoge. Elke donderdag in juli en augustus, start om 13.30 uur bij de balie van de Abdijkerken.

Open donderdagmiddagen in Doopsgezinde kerk

13:45 | Doopsgezinde kerk

In de maanden juli en augustus is de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg open voor bezichtiging; elke donderdag van 13.45 tot 15.30 uur. Tijdens de open middagen zal gemusiceerd worden en er is een kleine kunstexpositie met textielwerk van Laura Ottenhof en keramiek van Marjan Barkhuijsen. Gastvrouwen en -heren zijn aanwezig om desgevraagd iets te vertellen over het gebouw en de Doopsgezinde gemeente. De toegang is vrij.


Miniconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

Maaike van der Heijdt op fluit met Rien Balkenende op piano. 2020 zou het Beethovenjaar worden, waarin al zijn symfonieën, opera’s, concerten, strijkwartetten, liederen en sonates wereldwijd geprogrammeerd waren. Dat liep even anders, maar voor zo’n grootheid verlengen we het Beethovenjaar tot ver in 2021. Vanmiddag de 5e vioolsonate, bijgenaamd “Frühling”.

 

Vrijdag 16 juli

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster

13:00 | 

Bezoek in de zomer deze fraaie tuin en geniet van wat Zeeland op tuingebied heeft te beiden. Deze royale tuin van ruim 3300 m heeft vele verrassingen en heeft dankzij de al aanwezige oude bomen en het fraaie Zeeuwse landschap een mooie uitstraling. Kortom een tuin om heerlijk in weg te dromen. Elke vrijdagmiddag in juli open van 13.00-17.00 uur. Voor meer info zie ook de website www.tuindepionierster.nl. Familie Verschuur, Pioniersweg 2A, Grijpskerke.


Ponyclub

15:30 | kinderboerderij

Ken jij een kleine ponyfan die meer wilt weten over pony’s en hun verzorging? Geef hem/haar dan op voor 3 vrijdagmiddagen ponypret op kinderboerderij De Klepperhoeve! De Ponyclub-lesjes gaan vrijdag 9 juli, 16 juli & 23 juli van start van 15:30u tot 17:00u. Ze leren de beginselen van ponyrijden, poetsen én meer over de verzorging! Deelname € 27,50. Opgeven kan per telefoon 0118-627142. Let op: Vol = Vol.


Zaterdag 17 juli

Rommelroute Aagtekerke

10:00 | 

Zaterdag 17 juli is er van 10.00 uur tot 15.00 uur een rommelroute in Aagtekerke.

 

Boerderijclub

10:30 | kinderboerderij

Wil jij graag helpen de boerderijdieren te verzorgen? En ben jij tussen de 5 en 10 jaar oud? Dan is de Boerderijclub echt iets voor jou! Op 6 zaterdagochtenden van 10:30u tot 12:00u (12 juni - 17 juli) leert de boerin van kinderboerderij De Klepperhoeve jou alles over de verzorging van de dieren. Er zijn kosten aan verbonden. Geef je snel op! Bel naar 0118-627142. Vol = Vol


Conert René Molenaar

14:30 | Catharinakerk

Op zaterdag 17 juli van 14.30-15.00 uur concerteert René Molenaar op het Witte orgel van de Catharinakerk in Zoutelande. Molenaar is vaste bespeler van het instrument bij de wekelijkse erediensten. Daardoor is hij goed bekend met de vele klankschakeringen van het orgel. Hij heeft zijn programma zodanig samengesteld, dat deze klankrijkdom goed tot zijn recht komt. Hij opent met bekende werken van J.S.Bach. Daarnaast speelt hij een werk van Franck. Hij besluit met twee eigentijdse werken. Een werk van Bryan, waarin de Cornet een feestelijke rol krijgt. Tenslotte een modern werk van Vogel. Het is een virtuoze toccata gebaseerd op een bekende psalm melodie.De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt er gecollecteerd.

 

Muziek in de wijk

11:00 | 

Op zaterdag 17 juli gaan we met de muziekkorpsen Juliana en Johan Friso de wijk in! Op 17 juli zijn we vanaf 11.00 uur te zien op verschillende plekken in de Stromenwijk en vanaf 13.00 uur in de wijk Dauwendaele. Maak kennis met de leukste en gezelligste muziekvereniging van Middelburg. Bij onze vereniging kun je bij de Music Kids leren drummen, toeteren en dansen/vlaggen onder leiding van onze ervaren instructeurs (voor maar €4,50 per maand.) Wil je het een keer zelf proberen? Kom dan een keer langs in ons clubgebouw molen ‘De Hoop'. Maak een afspraak via musickids@juliana.org of bel 06-41743289.


Zomeravondconcert in Veere

19:00 | Carillon Veere

Laat de prachtige 18e eeuwse klanken tot je doordringen in de geweldige luistertuin. Deze avond(en) kun je op een heel bijzondere manier kennismaken met de beiaardier en zijn instrument. De muziek van de 47 klokken is in de hele stad te horen maar in de luistertuin kan het publiek er in alle rust van genieten. Het concert begint om 19:00. En als je later tijdens het concert wilt luisteren in de tuin kan dat ook. De tuin is een half uur voor aanvang van het concert open en vrij toegankelijk.Voor dit concert zal de Belgische beiaardier Twan Bearda het carillon laten klinken. Hij is beiaardier van de universiteitsbeiaard in Leuven en bespeelt de beiaard van Grimbergen. Er wordt tijdens dit concert aandacht besteed aan de driehonderdste geboortedag van Matthias van den Gheyn. Normaal gesproken is het werk van de beiaardier onzichtbaar voor de luisteraars. Speciaal voor de zomeravondconcerten kunnen bezoekers in de luistertuin het spel van de beiaardier live volgen op een beeldscherm. Programma begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. De ingang van de luistertuin bevindt zich halverwege de Stadhuisstraat en wordt op de avond van het concert duidelijk aangegeven.


Dinsdag 20 juli

Rommelmarkt Veere’s Genoegen

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere's Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord' van de muziekvereniging in Veere. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. De rommelmarkt is vanaf dinsdag 13 juli elke dinsdag van 10.00 tot ca. 17.00 uur geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 24 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Clubgebouw ‘Het Akkoord', Oudestraat 9, (4351 AS) Veere, tel. 0118-501282. Meer informatie: www.veeresgenoegen.nl, rommelmarktvg@zeelandnet.nl.