Kunst en Kitsch dit najaar in Bevrijdingsmuseum

MIDDELBURG - Het populaire AVRO TROS televisie programma 'Tussen Kunst en Kitsch' komt naar Zeeland! Op maandag 11 oktober a.s. worden in het Bevrijdingsmuseum Zeeland te Nieuwdorp opnamen gemaakt die op een nog te bepalen datum later in het seizoen zullen worden uitgezonden.

Het concept van het programma is simpel: iedereen die een in eigen ogen interessant object heeft, kan dat op die dag door een deskundig expert vrijblijvend laten bekijken en taxeren. Daarbij kan gedacht worden aan schilderijen, boeken, porselein, juwelen, klokken, opgegraven objecten, decoratieve voorwerpen, handschriften, meubelen en allerhande varia. De deskundigen behoren stuk voor stuk tot de allerbesten op hun vakgebied.


Tijdvakken

Er is op 11 oktober plaats voor maximaal 500 bezoekers, verdeeld over verschillende tijdvakken, die tevoren via de website een toegangskaart dienen aan te schaffen. Daarbij geldt het simpele principe vol=vol en zoals altijd wordt ook nu  verwacht dat dit aantal snel zal worden bereikt. De kaartverkoop start op 5 juli en loopt uitsluitend via de Kunst&Kitsch website (en dus niĆ©t via het museum). Iedere bezoekers kan maximaal 3 voorwerpen meenemen.


Uitzending

De presentatie van het televisieprogramma is als altijd in de vertrouwde handen van Frits Sissing. 

Wanneer de gemaakte opnames worden uitgezonden valt nog niet exact te zeggen, maar dat zal naar verwachting ergens in de eerste maanden van 2022 zijn.[n]