Tamara Cooper
Tamara Cooper Foto: Ellen de Vriend

DOMBURG – Tamara Cooper bemant sinds juni het zogenaamde inspiratiepunt voor toeristische informatie in het Marie Tak van Poortvlietmuseum aan de Ooststraat 10a in Domburg. Ze is blij dat de weekmarkten weer open zijn.


“Toeristen komen veelal met vragen over fietsroutes via fietsknooppunten en kopen fiets- en wandelkaarten. Ook krijg ik veel vragen over de strandkotjes – die wij niet meer hebben – en over de busverbindingen,” vertelt Cooper met een lijst in haar handen, waarop ze aankruist waarom toeristen  het Inspiratiepunt binnenlopen.

VVV
Ze vindt het jammer dat de toeristen veelal een beetje geïrriteerd zijn, omdat het voormalige pand van de VVV aan de Schuitvlotstraat nog overal op internet vermeld staat. “Via via komen ze dan uiteindelijk hier aan het loket in het museum, waar aan de straat ook geen herkenbare vlag van de VVV of zoiets hangt.”

Moeilijk
Cooper krijgt ook veel vragen van toeristen over het parkeren en ook boze mensen over parkeerboetes die ze hebben gekregen. Zij heeft bij verschillende VVV-vestigingen op Walcheren gewerkt, maar ze vindt het soms moeilijk om de toeristen tevreden te stellen. “Er is toch veel minder te doen aan leuke uitjes, activiteiten en evenementen.”[n]