Jacqueline den Dunnen
Jacqueline den Dunnen Foto: Ellen de Vriend

MIDDELBURG – Jacqueline den Dunnen is persoonlijk reisadviseur in Middelburg. Zij kan alles voor een vakantie regelen, van het vervoer naar de luchthaven tot romantische diners en workshops. Toen covid kwam viel haar werk bijna helemaal stil.


Autovakanties in trek
Begin 2020 won Jacqueline de prijs voor beste zelfstandig reisadviseur in Zeeland en kreeg ze meer boekingen dan ooit. “Toen kwam covid en kreeg ik het druk met annuleringen en omboeken maar niet met vertrekkende klanten. Onlangs kreeg ik weer flink wat aanvragen voor zonvakanties: Ibiza, de Canarische eilanden, Griekenland en de Cariben zijn favoriet. Ook zijn autovakanties in Nederland en Frankrijk in trek. Dan kreeg ik fijne appjes met blije foto’s en genoot ik weer van mijn ontzettend leuke werk.

Weer annuleringen
Maar nu ben ik wéér met annuleringen bezig,” vertelt ze. De aanvragen zijn ook veranderd, want de eerste vraag is nu hoe het met annuleren gaat. “Er zijn nauwelijks aanvragen buiten Europa, alleen naar Curaçao. Vóór de epidemie kreeg ik veel aanvragen voor rondreizen op maat, buiten Europa. Zelfs de zakelijke reizen liggen vrijwel stil. Ik vind dit de meest geweldige baan die er is, maar momenteel voel ik me meer een dokter met mijn vaccinatievragen. Maar ook dat regel ik.” Jacqueline zelf gaat dit jaar op vakantie naar Dishoek. [n]