Afbeelding
Foto: PR

MIDDELBURG – Elma uit Middelburg en haar man hebben lang getwijfeld of ze op vakantie konden én durfden naar Frankrijk. Vorige week kwamen ze terug na een vakantie van vier weken. Ze is blij dat ze zijn gegaan.


Bang
”Er was lang gesteggel over de code oranje van Frankrijk. Uiteindelijk vertelde president Macron dat toeristen vanaf 9 juni weer welkom waren. Die week kregen we allebei onze tweede vaccinatie, dus dat was al een veiliger idee,” vertelt Elma. “Dus zijn we zaterdag 12 juni vertrokken. Pas na maandenlang mailen had ik vorig jaar van de camping in Zuid-Frankrijk een voucher gekregen. Als we nu weer niet zouden gaan, was ik bang dat ik mijn geld kwijt was.

Nauwelijks Nederlanders
Onderweg zagen we nauwelijks Nederlanders en op de camping in de Auvergne waren maar zeven plekken van de ruim tachtig bezet. De tweede en derde week verbleven we in St. Jean de Luz, aan de Golf van Biskaje, net boven de Spaanse grens. Daar was geen enkele Nederlander op de camping. We hadden een mobile home, aten buiten op het terras bij restaurants en droegen in supermarkten een mondkapje.”

 

Elma heeft nooit het gevoel gehad dat het ergens onveilig was.[n]