EXPOSITIES

Expositie portretten van Jan Capello

7:00 | Hoed Gezien

In snelle schetsen of uitgebreid schilden worden mensen in een portret vereeuwigd. Dat geldt ook voor de serie portretten van Jan Capello die hij exposeert bij atelier Hoed Gezien te Middelburg. De portretten van Jan zijn t/m 1 augustus van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Voor meer werk van Jan Capello zie de website www.jancapello.nl.

 


Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle.  Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.

 

Illustratieve aquarellen van Adri Karman

10:00 | Polderhuis

Tot en met 10 oktober is in het museumcafé van het Polderhuis een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946).  De expositie van Adri Karman is dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis evenals parkeren in Westkapelle. De kunstwerken zijn ook te koop.

 

Fraai sigarettendoosje in museum Veere

10:00 | Museum Veere

Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden.  Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Yppong, Chinees in Middelburg 1600-1601

11:00 | Wandelkerk

Lisianne Smit exposeert in de voet van de Lange Jan. Een magische plek in het middeleeuwse Abdijcomplex van Middelburg. Een mooiere ruimte voor Yppongs verhaal en haar zeventiende -eeuwse scherven was nauwelijks denkbaar. De Yppong expositie is gratis op locatie en online te bezoeken via www.yppong.comLisianne Smit, Lange Jan Project; www.lisiannesmit.nl. Locatie: Torenvoet Lange Jan Middelburg, te bereiken via de Wandelkerk, dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.



Walcherse pronk

13:00 | Museum Arnemuiden

In de voormalige burgemeesterskamer blinkt goud en zilver van de Walcherse dracht tegemoet. Streekdrachtsieraden zijn deels een noodzakelijk onderdeel van de kleding. Openingstijden tot 1 november woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Verder op verzoek via de website of het telefoonnummer 0118-603242.

 

Rouwbord familie van Delen

13:00 | Museum Arnemuiden

In het Museum Arnemuiden hangt een wat eenvoudig rouwbord van de familie Van Delen. Slechts de opsomming van de overleden vrouwen was in eerste instantie wat Van Delen ons wil laten zien. Te zien op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00-15.00 uur. In juli en augustus ook op vrijdagmiddag. In het Zeeuws Archief is een afbeelding van het rouwbord in volle glorie te zien.

 

Woensdag 28 juli

Kinderworkshop in museum

14:00 | Museum Veere

Ontdekken wij deze zomer een nieuwe kunstenaar in Veere? Een markante Veerse Joffer in de 21e eeuw. Op 28 juli en 11 augustus, 14.00-16.00 uur, is er in Museum Veere een workshop voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. In de zomervakantie schenkt Museum Veere aandacht aan de jonge generatie. Tijdens deze workshop gaan we de tentoonstelling bekijken van Lucie van Dam van Isselt. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Met mooi weer, gaan we Veere in om te schilderen. Bij regen, kunnen we in het museum de verf kwasten op het doek los laten gaan. Er wordt een bijdrage gevraagd. Aanmelden: educatie@museumveere.nl; vermeld: Workshop Schilderen met Lucie, naam + leeftijd, telefoonnummer.

 

VakantieBijbelClub

18:00 | BS het Element

Tot en met donderdag 29 juli wordt er VakantieBijbelClub gehouden met als thema ‘Hallo,contact!’. Van 18.30 tot 20.00 uur ben je van harte welkom aan de Hooge Meestraat 4 op het schoolplein bij basisschool Het Element in Middelburg. We gaan zingen, luisteren naar een verhaal uit de Bijbel, knutselen en spelen een spel.

 

Orgelconcert Oostkerk

20:00 | Oostkerk

Het laatste zomerorgelconcert in de Oostkerk van Middelburg zal op woensdag 28 juli gegeven worden door André Poortvliet om 20 uur. Reserveren is in verband met de Covidmaatregelen gewenst via www.deoostkerk.nl. Het boeiende programma deze avond biedt werken van Johann Sebastian Bach, Pachelbel, Froberger, Frescobaldi en Johann Christoph Bach, waarmee het oeuvre van de grote Bach in perspectief wordt gezet. André Poortvliet kreeg zijn muzikale opleiding bij o.a. Bob van Asperen en Christoph Rousset. Hij is een van de organisten van de Oostkerk. De gehele opbrengst van de entreegelden komt ook ditmaal weer ten goede aan Stichting de Oostkerk en Stichting de Rijckere-orgel.


Zomeravondconcert

20:00 | Dorpskerk

Woensdag 28 juli Zomeravondconcert in Oostkapelle, Dorpskerk om 20.00 uur. Floor LeCoultre – viool en spel; Martin van Hees – gitaar en spel; Huib Ramaer – regie en tekst, brengen een pandemische opera in mini-formaat. Met hun instrumenten trakteren ze de bezoekers op een muzikale reis door de mooiste opera’s van Monteverdi tot Gershwin, van Carmen tot Zauberflote. Het programma is zeer actueel , de wereld is besmet, er is lockdown, ingrediënten voor een tragikomische mini-opera waarvan het plot oude Grieken met de nieuwe verbindt. Reserveren gmolendijk@hetnet.nl of tel. 0118-435725 (eventueel verkerken2001@hetnet.nl).Ook geschikt voor jeugdige luisteraarsVoor info www.zomeravondconcerten.com

 

Donderdag 29 juli

Kijken in kerken en synagoge

13:30 | 

Maak kennis met het religieus erfgoed in Middelburg tijdens een wandeling onder leiding van een gids gedurende anderhalf uur en bezoek verschillende kerken en de synagoge. Elke donderdag in juli en augustus, start om 13.30 uur bij de balie van de Abdijkerken (links van de Abdijtoren).

 

Open donderdagmiddagen in Doopsgezinde kerk

13:45 | Doopsgezinde kerk

In de maanden juli en augustus is de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg open voor bezichtiging. De openingstijd is elke donderdagmiddag van 13.45 tot 15.30 uur.  Gastvrouwen en -heren zijn aanwezig om desgevraagd iets te vertellen over het gebouw en de Doopsgezinde gemeente. Ook is er een informatietafel. De toegang is vrij.

 

Dorpswandeling met gids

19:30 | KnoopPunt 't Wachtertje

In de maanden juli en augustus organiseert Stichting Tuys ongewoon gewoon uit Oostkapelle Dorpswandelingen met een gids. Op de donderdagavonden kun je van 19.30 tot 21.00 uur op stap met een Oôskappelaar, die onderweg allerlei leuke verhalen en interessante wetenswaardigheden over het dorp zal vertellen. Op deze donderdagen is de Dorpskerk van 19.00 tot 20.00 uur vrij toegankelijk. In de kerk worden deze zomer schilderijen geëxposeerd van kunstenares Jeltje Hogenkamp, geïnspireerd door teksten en gebeden van de Duitse dominee Dietrich Bonhoeffer. Omwille van de coronapreventie kan de Toren deze zomer helaas niet worden beklommen en de Oudheidkamer niet bezocht. Wandel, kijk, luister, speur, zoek en geniet van mooi Oostkapelle! Het verzamelpunt voor de Dorpswandeling is: KnoopPunt ‘t Wachtertje, vlakbij de Dorpskerk. We beginnen dit jaar rustig aan: maximaal 5 deelnemers kunnen per keer mee, vol is vol! Vooraf aanmelden via: info@stichtingtuys.nl of via 06-24276453.