Afbeelding
Foto:

Vrijdag 30 juli

Zomerwandelingen Middelburg

10:15 | 

ZB Middelburg: Alle scholen zijn in de zomervakantie dicht. Het is dan moeilijk om te oefenen met de Nederlandse taal. Wil je toch blijven oefenen? Doe dan mee met de zomerwandelingen van Taalhuis Walcheren! Je gaat samen met vrijwilligers wandelen. Tijdens het wandelen praten jullie over allerlei onderwerpen en oefen je je Nederlands. En is het slecht weer? Dan gaan we in de Bibliotheek zitten. Tijdens de zomerwandelingen van Taalhuis Walcheren drinken we koffie, thee of limonade op een terras. De wandeling en het drankje zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. Ook taalmaatjes zijn van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.taalhuiswalcheren.nl.



 

Bezoekdagen Tuin de Pionier-Ster

13:00 | 

Bezoek in de zomer deze fraaie tuin en geniet van wat Zeeland op tuingebied heeft te beiden. Deze royale tuin van ruim 3300 m heeft vele verrassingen en heeft dankzij de al aanwezige oude bomen en het fraaie Zeeuwse landschap een mooie uitstraling. De kleurrijke lange borders zijn een lust voor het oog. Verrassend zijn de eilanden in het grote grasveld en de Droge Dijk met grassen, vaste planten en strandpalen. Bedekt met schelpen geven zij een vakantiegevoel welke goed bij Zeeland past. Elke vrijdagmiddag in juli open van 13.00-17.00 uur. Meer info www.tuindepionierster.nl. Familie Verschuur, Pioniersweg 2A, Grijpskerke.

 

Zaterdag 31 juli

Rommelroute Dauwendaele

9:00 | Dauwendaele

Zaterdag 31 juli is er een rommelroute in een gedeelte van de wijk Dauwendaele. De route is bijna in alle straten tussen de Roozenburglaan en Kruitmolenlaan en is open van 9:00 tot 16:00. Leuke koopjes en lekkere hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar langs de route. U kunt zich nog opgeven voor deze route bij Sonja Tienpond 06-39661008 of via mail op sonjatienpond@outlook.com. We zien u graag verschijnen en hopen op mooi weer!

 

Concert

14:30 | Catharinakerk

Op zaterdag 31 juli concerteert Jan Wisse op het orgel van de Catharinakerk in Zoutelande. Het programma bestaat helemaal uit improvisaties. Jan Wisse kiest voor zijn improvisaties thema’s bekende liederen uit zowel het kerkelijke als het wereldlijke repertoire. Bijzonder is dat de verrichtingen van de organist achter de klavieren op de schermen in de kerk te zien zijn. Wisse is organist van de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Aagtekerke. Hij heeft tevens een uitgebreide lespraktijk. Het concert begint om 14.30 uur en duurt een half uur. De toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd.

 

Maandag 2 augustus

Vakantie Bijbel Club

9:45 | Eben-Haëzerschool

Van maandag 2 tot donderdag 5 augustus is het elke morgen Vakantie Bijbel Club. Het thema is; Op ontdekking! We hebben hele gave spelletjes; zoals een groot opblaasbaar dartbord, een kegelbaan, een ballenbak, een hamertjesspel en nog veel meer. Ook wordt er een Bijbelverhaal verteld, wordt er muziek gemaakt en gaan we zingen. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom. Van 9.45 tot 12.00 uur, Eben-Haëzerschool, Vlaamse Gaai 2, Oostkapelle.


Boekenmarkt in de Koorkerk

10:30 | Koorkerk

In de heerlijk koele Koorkerk staan, verdeeld over ruim 70 rubrieken, meer dan 80 meter aan boeken. Deze worden zeer regelmatig aangevuld. De markt is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur, mits de kerk niet voor andere doeleinden in gebruik is.

 

Dinsdag 3 augustus

Rommelmarkt

10:00 | Het Akkoord

Diverse leden en vrijwilligers van muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere organiseren gedurende de zomervakantie elke dinsdag een rommel- en curiosamarkt in clubgebouw ‘Het Akkoord’ van de muziekvereniging in Veere. De opbrengst van deze rommelmarkt wordt o.a. gebruikt voor de aanschaf van nieuwe muziekinstrumenten. Op de rommelmarkt worden o.a. boeken, kleding, apparatuur, speelgoed, keukenspullen, glas- en servieswerk verkocht. De rommelmarkt is zodanig ingericht dat er gebruik kan worden gemaakt van een looproute (éénrichtingsverkeer) waarbij rekening is gehouden met de 1,5 meter afstand. De rommelmarkt is elke dinsdag van 10.00 uur tot ca. 17.00 uur geopend. Tijdens de openingsdagen kunnen er ook nog spullen worden ingeleverd voor de verkoop. Dinsdag 24 augustus is de laatste dinsdag (en week) dat de rommelmarkt geopend is. Hierna wordt het clubgebouw weer ingericht als repetitieruimte voor de muziekvereniging. Het adres van clubgebouw ‘Het Akkoord’ is Oudestraat 9 (4351 AS) in Veere en is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0118-501282. Kijk voor meer informatie op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar rommelmarktvg@zeelandnet.nl.