Afbeelding
Foto: De Drvkkery

Boekentip De Drvkkery

MIDDELBURG- Iedere week geven medewerkers van De Drvkkery in Middelburg leestips. Deze keer 'Madame le commissaire en de verdwenen Engelsman' van Pierre Martin.


Isabelle Bonnet, hoofd van een geheime dienst, vertrekt na een bonaanslag in Parijs naar haar geboortedorp in de Provence om te herstellen. Al snel raakt zij betrokken bij de verdwijning van  een Engelsman en de vondst van een dode vrouw in diens huis.Aanvankelijk gaat het onderzoek niet van een leien dakje; zij moet weerstand overwinnen bij de plaatselijke politie en zij is natuurlijk ook nog niet echt fit. Maar met de hulp van onder anderen haar onverwacht capabele assistent Apollinaire weet zij het onderzoek tot een goed eind te brengen. 

Alles is eigenlijk fijn aan dit boek: de plot, de hoofdpersonen en de sfeer; je ruikt de lavendel, hoort de zee en zie de pétanque spelende mannetjes voor je. Echte cosy crime dus. Heerlijk hoor, een vakantiegevoel en een spannend verhaal ineen. En het smaakt naar meer, en gelukkig verschijnt deel 2 deze maand![n]