(Drugs) Preventie door
ervaringsdeskundigen

MIDDELBURG - Drugs en alcohol zijn een levensgroot probleem in veel mensenlevens. Voorkomen is beter dan genezen.


In de Vrijheid Preventie appelleert, informeert en maakt mensen weerbaarder. 

Het ontmaskert de uiterlijke schone schijn en openbaart de vernietigende achterliggende ellende. Het remt mensen af om eraan te beginnen, te reduceren of te stoppen met desastreus gedrag. 

Vanuit Stichting In de Vrijheid worden de Preventielessen gegeven op basisscholen, middelbare scholen, beroepsonderwijs, jongeren verenigingen in buurthuizen en kerken alsmede instellingen waar jongeren wonen met een licht verstandelijke beperking of gedragsproblemen.

Tijdens de preventielessen wordt via een Lesbrief en/of PowerPoint theoretische kennis overgedragen en  de gevaren en gevolgen van drugsgebruik besproken door  ervaringsdeskundigen die weten waar ze het over hebben maar zelf gestopt zijn. 

Zij vertellen hun verhaal en hebben interactie met de groep. De getuigenissen van hen hebben behoorlijk impact op de doelgroep, wat preventief kan werken. 

Ons team is vooral gespecialiseerd in drugspreventie, maar in overleg kunnen ook lessen gegeven worden en ervaringsdeskundigen worden ingeschakeld op het gebied van alcohol, gamen en gokken. 


Informatie

Als u meer wilt weten, of een preventieles wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met Wendell en Arenda Breslau via drugspreventie@gmail.com[n]