Exposities

Foto's Jopie van Tongeren

8:00 | Atelier Hoed Gezien

De foto’s van Jopie v Tongeren zijn t/m 4 september 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de foto’s goed te bekijken. Ze zijn gedetailleerd en werkelijk prachtig!


 Tentoonstelling in Kapel van Hoogelande

10:00 | Kapel van Hoogelande

Kapel van Hoogelande 22 augustus t/m 2 september 2021. In deze sobere kapel wordt het werk van Sanny de Graaf en Gerda Kramer tentoongesteld. Beide kunstenaars zijn gedurende de tentoonstellingsperiode vrijwel dagelijks aanwezig in de Kapel aan de Meinersweg 1 Grijpskerke, fietsknooppunt 52.

 

Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.


 Fraai sigarettendoosje in museum Veere

10:00 | Museum Veere

Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden. Tjep van Voorst Vader kwam naar Museum Veere om het te schenken ter nagedachtenis aan zijn broer Pieter C. Van Voorst Vader, die in 2017 overleed. Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. De ouders van Tjep en Pieter kregen het doosje lang geleden van een oom die antiekhandelaar was in Canada. Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


 Illustratieve aquarellen van Adri Karman

10:00 | Polderhuis

Tot en met 10 oktober is in het museumcafé van het Polderhuis een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946). De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. Toegang gratis. De kunstwerken zijn ook te koop.


Yppong expositie

11:00 | Wandelkerk

Halverwege april kreeg Lisianne Smit het aanbod te exposeren in de voet van de Lange Jan. Een magische plek in het middeleeuwse Abdijcomplex van Middelburg. Een mooiere ruimte voor Yppongs verhaal en haar zeventiende -eeuwse scherven was nauwelijks denkbaar. De Yppong expositie is gratis op locatie en online te bezoeken via www.yppong.com. www.lisiannesmit.nl. Locatie: Torenvoet Lange Jan Middelburg, te bereiken via de Wandelkerk, dinsdag t/m vrijdag geopend van 11.00-17.00 uur.


Rouwbord familie van Delen

13:00 | Museum Arnemuiden

In het Museum Arnemuiden hangt een wat eenvoudig rouwbord van de familie Van Delen. Slechts de opsomming van de overleden vrouwen was in eerste instantie wat Van Delen ons wil laten zien. Daaraan werd later, in een ander handschrift, Van Delen zelf toegevoegd. Ook hij was overleden en wel in 1671. De enige versiering die we zien is de voet onderaan het rouwbord. Geschilderd als marmer met in het midden onderaan het merkteken van Van Delen; geschilderd rood marmer wit geaderd. Het afgelopen jaar publiceerde het Koninklijk Zeeuws Genootschap een bericht over het vernietigen van heraldische objecten aan het einde van de 19de eeuw. Het resultaat mag er zijn en is te zien in het Museum Arnemuiden op woensdag en zaterdag van 13.00-15.00 uur. In augustus ook op vrijdag. In het Zeeuws Archief is een afbeelding van het rouwbord in volle glorie te zien.

 

Walcherse pronk

13:00 | Museum Arnemuiden

Het Museum Arnemuiden kreeg de gelegenheid om een deel van een omvangrijke particuliere verzameling Zeeuwse streekdrachtsieraden tijdelijk ten toon te stellen. In de voormalige burgemeesterskamer blinkt u daarom nu het goud en zilver van de Walcherse dracht tegemoet. Streekdrachtsieraden zijn deels een noodzakelijk onderdeel van de kleding. De meerderheid van de tentoongestelde sieraden zijn echter bedoeld als verfraaiing van de kleding. Om mee te pronken dus. Deze prachtige tentoonstelling is te zien in het museum. Openingstijden tot 1 november woensdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur. Verder op verzoek via de website of het tel. 0118-603242.

 

Expositie Glassieraden

15:00 | Galerie Bank

Van 18 tot en met 28 augustus exposeert Sabina Verkerk met haar handgemaakte glassieraden in Galerie BANK Aagtekerke. www.sabinabeads.com. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis.


Woensdag 25 augustus

Scharrelkidsclub / Van potvis tot petfles

10:30 | Terra Maris

Woensdag 25 augustus tussen 10.30 en 12.30 uur & tussen 13.30 en 15.30 uur: Scharrelkidsclub / Van Potvis tot Petfles. In 2017 spoelde Potvis Pieter aan bij Domburg en nu staat hij hier in Terra Maris! Ontdek waarom potvissen kampioen diepzeeduiken zijn, wat ze eten, hoe ze hun prooi vangen en waarom ze soms aanspoelen. Maar er spoelt meer aan in Zeeland… zeehonden, vogels, vissen, schelpen… en helaas ook plastic, héél veel plastic. Hoe komt dat daar terecht? En wat kunnen we hieraan doen? Reserveren is niet nodig.


 

Boekenmarkt in de Koorkerk

10:30 | Koorkerk

In de Koorkerk staan, verdeeld over ruim 70 rubrieken, 3.000 à 4.000 boeken, welke zeer regelmatig worden aangevuld. De markt is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur, mits de kerk niet voor andere doeleinden in gebruik is.

 

Kringloopwinkel

11:00 | Unicef winkel

De kringloopwinkel in Westkapelle verkoopt vanaf woensdag 28 augustus de kleding 1 en 1 gratis. Open woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, Koestraat 4 te Westkapelle.

 

Donderdag 26 augustus

Moestuinieren & Ko

13:00 | Terra Maris

Donderdag 26 augustus van 11.00 tot 11.45 uur – Moestuinieren & Ko. Onze moestuinman Ko vertelt alles over de moestuin bij Terra Maris. Hoe moet je de natuur af en toe een handje helpen en welke groentesoorten hebben soms wat meer aandacht nodig? Kom kijken, luisteren en laat je inspireren. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.