Afbeelding
Foto: De Drvkkery

Boekentip De Drvkkery

MIDDELBURG - Iedere week geven medewerkers van De Drvkkery leestips. Deze keer: 'Omringd door Water', van Jan Bank en Doeko Bosscher.

Als schipperskind moet dit me natuurlijk van nature interesseren (hoewel ik als zwart schaap nooit het ruime sop heb verkozen, maar veilig als landrot mijn leven slijt) en dat doet het ook, maar vooral omdat ik dit een heerlijk boek vind om door te grasduinen. Wanneer ik zin heb om op de Wadden te verkeren, lees ik de prachtige verhalen die Jan Bank en Doeko Bosscher hebben opgetekend.

Stoeptegel
En met hetzelfde gemak leg ik het boek dan weer een weekje neer om vervolgens te gaan lezen over Marken, de Hoeksche Waard of (jôh!) Zeeland. Ik ben dol op deze stoeptegel, omdat het fascinerend én anekdotisch is. Een belangrijk punt, want ik wil graag wat leren, maar ik wil zeker ook graag lachen.

Jan Bank is emeritus hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Doeko Bosscher is emeritus hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het is maar dat je het weet![n]