Afbeelding
Foto: De Drvkkery

Boekentip De Drvkkery

MIDDELBURG- Iedere week geven medewerkers van De Drvkkery in Middelburg boekentips. Deze keer: De lichtwachters van Emma Stonex.


In 1900 verdwenen drie vuurtorenwachters van een vuurtoren op een eilandje in de Hebriden.Deze gebeurtenis inspireerde de schrijfster tot deze roman over drie lichtwachters die in 1972 spoorloos verdwijnen van een vuurtoren een eindje uit de kust. De toren is alleen per boot bereikbaar en de deur is van binnenuit  vergrendeld. De tafel is gedekt voor twee personen en de twee klokken zijn op hetzelfde tijdstip stil blijven staan.

Twintig jaar later worden hun vrouwen benaderd door een schrijver die alsnog wil achterhalen wat er precies gebeurd is. Het verhaal wisselt tussen 1972 en 1992, en zowel de drie mannen als hun vrouwen komen aan het woord. Gaandeweg krijg je meer inzicht in de karakters en de onderlinge verhoudingen en vallen alle stukjes van de puzzel op hun plaats. Een prachtige, meeslepende en beklemmende roman over obsessie, eenzaamheid en de kracht van de natuur, met een vleugje mystiek.[n]