Start nieuw cursusseizoen Zeeuwse Volksuniversiteit

MIDDELBURG - De Zeeuwse Volksuniversiteit heeft een nieuw cursusaanbod voor het seizoen 2021-2022. Ook in deze andere tijden biedt de Volksuniversiteit weer veel cursussen, workshops en lezingen aan.


Leren voor het plezier, ook in corona tijd: Bij de volksuniversiteit staat het plezier in leren voorop. De cursussen worden gegeven in een ontspannen sfeer en de docenten houden rekening met de wensen van cursisten. Ondanks de steeds verder gaande digitalisering, blijkt dat mensen behoefte blijven houden aan het volgen van een cursus in groepsverband. De interactie binnen een groep werkt aanstekelijk en ervaringen worden met elkaar gedeeld.
In samenwerking met de verschillende leslocaties werken wij er hard aan om al onze activiteiten in een veilige lesomgeving te laten plaatsvinden met inachtneming van de huidige covid-maatregelen. Uiteraard volgen wij steeds de richtlijnen die vanuit de overheid en RIVM worden voorgeschreven.

De ZVU biedt weer een gevarieerd en interessant cursusaanbod. Het talenaanbod is zeer groot; naast populaire talen zoals Engels, Frans en Duits, zijn ook Italiaans en Spaans nog steeds heel populair. Bij de Volksuniversiteit kunt u ook terecht om Zweeds of Arabisch te leren.
Verder biedt de ZVU een breed scala van cursussen aan op allerlei gebied: algemeen, filosofie, koken, creatief, yoga en mensendieck, kunstgeschiedenis, fotografie en computer.
Dit jaar gaat de ZVU ook verder met het aanbieden van online cursussen. In het vorige seizoen zijn veel cursussen online gegeven toen het niet meer mogelijk was om op de leslocatie bij elkaar te komen. Het merendeel van onze cursussen wordt weer klassikaal aangeboden.
Om het complete cursusaanbod in te zien, kunt u de programmagids afhalen bij een bibliotheek of bekijken op onze website: www.volksuniversiteitzeeland.nl . Ook is het mogelijk een gids aan te vragen bij de ZVU.
Voor verdere vragen en informatie kunt u contact opnemen met het kantoor van de ZVU op maandag tot en met donderdag van 9.00-12.00 uur: telefoon 0118-634800.[n]