Guillermo van Pamelen wint op het circuit van Zolder
Guillermo van Pamelen wint op het circuit van Zolder Foto: Gina van Pamelen

Guillermo van Pamelen pakt dubbel op Circuit van Zolder

MIDDELBURG - Op 31 augustus werd de derde wedstrijd gereden in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup op het Belgische Circuit Zolder. Voor de 18-jarige Guillermo van Pamelen uit Middelburg was het de eerste keer dat hij op Zolder een wedstrijd reed.


In de kwalificatie waren het Guillermo van Pamelen en Joran van den Hout die streden om de pole-positie. Van Pamelen wist deze strijd met slecht drie honderdste van een seconde in zijn voordeel te beslissen.


Race 1

Vanaf pole position had Guillermo van Pamelen een prima start en nam de leiding bij het insturen van de eerste bocht, terwijl achter hem het gevecht voor de plaatsen 3, 4 en 5 volop aan de gang was. Enkelen rijders wisten hun wagen dan ook niet op de baan te houden en moesten door het grind. Van Pamelen en Van den Hout hadden al snel een voorsprong op de rest van het veld en zaten kort bij elkaar. Met nog een paar ronden te gaan raakte Van den Hout de achterkant Van Pamelen aan, waardoor hij doorschoot in de chicane en zijn eerste plek verloor. Vijf bochten later was het Van Pamelen die met een mooie actie er weer voorbij ging. Het bleef spannend tot aan de laatste bocht maar het was uiteindelijk Van Pamelen die als winnaar van de eerste wedstrijd over de finish kwam. Joran van den Hout kwam als tweede over de finish, maar kreeg een straf van drie plaatsen in verband met onvermijdbaar contact. ‘Wat een ontzettend gave race was dit, we gaven elkaar niets cadeau, ik ben erg blij met mijn eerste overwinning in de autosport, straks nog knallen in de tweede race’, aldus Van Pamelen.


Race 2

Wederom was het Van Pamelen die de beste start had, ook Van den Hout had een goede start en reed na de eerste ronde op de tweede plek. Weer waren het de twee jongelingen die er een geweldig spektakel van maakte. Een paar ronde voor het einde was het Van den Hout die aan de leiding ging. Bij het ingaan van de eerste bocht deed Van Pamelen een ultieme poging om de leiding weer over te nemen. Naast elkaar gingen ze de bocht in en gaven elkaar net genoeg ruimte. Het was uiteindelijk Van Pamelen die met een mooie inhaalactie de leiding weer overnam en als winnaar over de streep kwam. Japin werd 3e. Na afloop kregen verschillende rijders een 10 seconden straf voor het overschrijden van de track limits, waaronder Van den Hout die hiermee wederom een podiumplek verloor. Guillermo van Pamelen was na afloop terecht heel erg blij met het resultaat. ‘Ja, één wedstrijd winnen is al vet, maar dit is helemaal te gek. Het gevoel in de auto was gelijk goed. Zoveel wedstrijden heb ik nog niet gereden in deze klasse en nog nooit op dit circuit, maar dan gelijk twee keer achter elkaar een 1e plaats is wel heel erg gaaf. Ik vond het ook super leuk dat mijn familie en mijn sponsor John van der Voort van Kustlicht Zeeland Vakanties er ook bij waren om dit mee te maken. Ik wil zeker ook de teamleden en monteurs van MF Racing bedanken voor het harde werken aan de auto!’

De jonge Middelburger rijd 10 oktober op het Circuit Zandvoort de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij staat op dit moment derde in het algemeen klassement, deze laatste wedstrijd zal de beslissing geven voor het kampioenschap. Het is mijn droom om verder te komen in de autosport. Dit is voor mij alleen mogelijk met sponsoren. Weet u iemand, laat het me weten!’

Kijk voor meer informatie op zijn website https://guillermovanpamelenkarting.jouwweb.nl en Facebook pagina’s.[n]