Exposities

Reliefs en wandpanelen

8:00 | Atelier Hoed Gezien

Bert maakt abstracte wandpanelen of reliëfs geïnspireerd door kunstenaars van de ‘nul-beweging’. Ondanks het rechtlijnige werk, zal een opmerkzame kijker toch bij diverse panelen ontdekken dat er beweging zichtbaar is. Veelal in wit, soms met een kleur. De reliefs en wandpanelen van Bert Breman zijn tot 2 oktober van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.


Illustratieve aquarellen van Adri Karman

10:00 | Polderhuis

Tot en met 10 oktober is in het museumcafé van het Polderhuis een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946). De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. De kunstwerken zijn ook te koop.

 

Fraai sigarettendoosje in museum Veere

10:00 | Museum Veere

Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. De ouders van Tjep en Pieter kregen het doosje lang geleden van een oom die antiekhandelaar was in Canada. Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.

 

Walcherse pronk

13:00 | Museum Arnemuiden

Het Museum Arnemuiden kreeg de gelegenheid om een deel van een omvangrijke particuliere verzameling Zeeuwse streekdrachtsieraden tijdelijk ten toon te stellen. Openingstijden tot 1 november woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Verder op verzoek via de website of tel. 0118-603242.


Moeders en dochters

9:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

In de periode van februari 2018 tot oktober 2019 heeft Toon van Daalen (werkend onder de naam FoToongrafie) gewerkt aan zijn fotoproject Moeders en Dochters, een vervolg van zijn eerdere project ‘Vaders en Zonen’, dat Toon begon om zichzelf te leren mensen te portretteren. Uiteindelijk groeiden beide projecten samen uit tot een overzicht van 54 families met portretten van ruim 180 Zeeuwse vrouwen en mannen. Van beide projecten zijn ook boeken verschenen. Vrije inloop en gratis toegang tijdens openingstijden van de ZB.


Tentoonstelling Anne Jakobsen in Johanneskerk

14:00 | Johanneskerk

‘Als het water komt’ is de titel van de afstudeercollectie van Anne Jakobsen. Zij is in de zomer van 2020 afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Instituut met een collectie die geïnspireerd is op haar Zeeuwse roots. Te bezichtigen tot en met 30 oktober elke zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur in de bijgebouwen van de Johanneskerk, Noordweg 3, in Serooskerke (W). Toegang gratis.


Kunst van José Crombach

12:00 | Lange Jan

José Crombach, kunstenares exposeert haar werk in de Lange Jan in Middelburg. De expositie is te bezoeken van 2 september t/m 28 oktober, maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer info over mijn werk: josecrombach.exto.nl


Woensdag 15 september

Uitverkoop bij kringloopwinkel

9:00 | Unicef winkel

Woensdag 15 en vrijdag 17 september kunt u kleding kopen voor een euro per stuk. Dit is in de kringloop winkel die werkt voor kansarme kinderen. Open op woensdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur. Koestraat 4 te Westkapelle.

 

Uitverkoop zomercollectie

9:00 | Woord en Daad

Het is opruiming in het Winkeltje van Woord en Daad; alle tweedehands zomerkleding, hoeden, schoenen en tassen voor de helft van de prijs; op 17 en 18 september voor slechts 1 euro per stuk/paar. Welkom op dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 4 uur, op maandag en zaterdag tussen 9 en 12 uur.

 

De logica van de Theosofia

19:30 | 

Het afgelopen jaar heeft ons met de neus op de feiten gedrukt: wat is nu werkelijk belangrijk in het leven? Een goed moment om naar antwoorden te gaan zoeken. Die zoektocht naar waarheid hoeft beslist niet tot zweven te leiden. Ontdek in de drie lezingen van deze serie een totaal andere kijk op de wereld, zonder jezelf kwijt te raken. Online lezing van 19:30 tot 22:15 uur: 15 september: Van axioma naar Waarheid: in deze lezing laten we zien hoe je door het werken met een paar axioma’s tot Waarheid kunt komen. De lezingen zijn te volgen via www.blavatskyhouse.org.

 

Donderdag 16 september

Miniconcert Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In het miniconcert op donderdag 16 september (Koorkerk 15.00-15.30 uur) speelt het duo Jeanine Melis (viool) en Mark Christiaanse (orgel en piano). Ze hebben een mooi programma samengesteld voor viool en piano en voor viool en orgel. Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30 uur. Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan. Meer over het concert via de site: www.langejanproject.wordpress.com


Vrijdag 17 september

Studiegroep Vedanta

19:30 | 

Studiegroep Vedanta - tweewekelijks Verwachtingen. De studiegroep komt bij elkaar vanuit de wens om bestudeerd materiaal samen te bespreken en de kennis en inzichten erover te verdiepen. Het doel is (zelf)inzicht te verdiepen door studie vooraf en de dialoog tijdens de bijeenkomst: Aan de hand van een korte inleiding. Naar aanleiding van ieders belangrijkste item van het bestudeerde. Aan de hand van vragen die tijdens het gesprek naar voren komen. We starten en sluiten de studie met een korte meditatie.

 

Zaterdag 18 september

Hobby- en kunstroute

11:00 | 

Op zaterdag 18 september is er een hobby -en kunstroute in Nieuw- en Sint Joosland van 11.00-15.00 uur. Dorpsbewoners laten dan dingen zien van hun hobby en of de kunst die zij beoefenen. Ook is het mogelijk om workshops te geven. Opgeven kan tot 11 september via hkrnieuwland@gmail.com

 

Terra Maris schoont op!

13:30 | Terra Maris

Zaterdag 18 september van 13.30 tot 15.30 uur - World Cleanup Day: Terra Maris schoont op! Samen met een gids ga je het strand schoonmaken en leer je alles over natuurlijk en niet natuurlijk afval. Deelname: gratis exclusief museumbezoek. Reserveren: noodzakelijk via het reserveringsformulier op www.terramaris.nl of telefonisch via 0118 582620.


Vogelexcursie Noordervroon Westkapelle

9:00 | Polderhuis

Zaterdag 18 september om 09.00 uur organiseert het Polderhuis samen met Vogelwerkgroep Walcheren een excursie (circa 2 uur) onder leiding van een ervaren gids naar het natuurgebied het Noordervroon. Tijdens de wandelexcursie zal de gids een uitgebreide toelichting geven over de verschillende soorten (trek)vogels die men onderweg tegenkomt. Aanmelden: Verplicht (minimaal 2 dagen van tevoren), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.


Fotoworkshop Scheepswerf Arnemuiden

14:00 | Scheepswerf

Hoe mooi kan een bakje spijkers worden? Je ontdekt het tijdens de fotoworkshop op de scheepswerf Arnemuiden. Tijdens deze workshop gebruiken we het bestaande licht en werken we met reflectie- en diffusieschermen. De scheepswerf met de oude werktuigen en gereedschap is een prima locatie hiervoor. Natuurlijk is het leuk om ook foto's van de andere deelnemers te zien. Dat doen we op de online nabespreekavond op dinsdag 21 september. Zo leer je van elkaar en met elkaar. Zaterdag 18 september start 14.00 uur. Meer informatie: mail@karindenboer.nl of tel 06 29441561.