Zaterdag 18 september

Snuffelmarkt

09:00 | marktplein

is er een snuffelmarkt op het marktplein in Middelburg. De markt is van 09.00-17.00uur. Toegang gratis. Info schetsmarkten@zeelandnet.nl/0118-624736.


Zondag 19 september

Fietsexcursie Vogels kijken bij het Vroon

10:00 | Terra Maris

Zondag 19 september van 10.00 tot 13.00 uur: Fietsexcursie Vogels kijken bij het Vroon. We starten om 10:00 uur bij Terra Maris en zullen daar rond 13:00 uur weer terug zijn. Mocht u zelf geen fiets hebben is er de mogelijkheid om een fiets te huren. Reserveren: noodzakelijk via het reserveringsformulier op www.terramaris.nl of tel. 0118 582620.


Dinsdag 21 september

Klik & Tik

14:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Deze cursus is bedoeld voor mensen die nooit of bijna nooit met een computer hebben gewerkt. De cursus is gratis. Je kunt de cursus thuis, maar ook onder begeleiding van ervaren medewerkers van de ZB volgen. Daarnaast is het altijd mogelijk om tijdens openingstijden van ZB te oefenen op de eerste verdieping. Woon je in Middelburg? Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur in het instructielokaal op de eerste verdieping (behalve juli, augustus en de kerstvakantie). Heb je vragen? Neem dan contact op via media-educatie@dezb.nl of tel. 0118-654268.

 

Informatiebijeenkomst energiepark Koudekerke

19:30 | Sporthal de Couburg

De Coöperatie Energieneutraal Koudekerke/Dishoek organiseert in samenwerking met de Dorpsraad op dinsdag 21 september om 19.30u in de sporthal De Couburg een informatiebijeenkomst over de mogelijke realisatie van een Energiepark in Koudekerke. De informatiebijeenkomst is toegankelijk voor leden van de Coöperatie en geïnteresseerde inwoners van Koudekerke/Dishoek. Na de informatiebijeenkomst vindt een algemene ledenvergadering plaats, welke uitsluitend toegankelijk is voor leden.

 

Woensdag 22 september

Verkoop handwerkgroep de Mutsen

11:00 | Polderhuis

Woensdag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar op het terras van het Polderhuis met een tafel vol eigen gebreide en gemaakte spullen. De opbrengst van de handwerkclub komt ten goede aan Stichting Polderhuis museum.



Bij-kletsen met de imker van Terra Maris

13:30 | Terra Maris

Woensdag 22 september tussen 13.30 en 15.30 uur – Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je elk half uur mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.

 

Informatieavond Alliance Française.

19:00 | Nehalenniaschool

De Alliance Française op Walcheren heeft op dinsdag 14 en woensdag 22 september tussen 19.00 en 21.00 uur een informatieavond over haar cursussen Frans. Locatie: aula Nehalennia SSG aan de Breeweg 71e te Middelburg. Check onze website: https://www.alliance-francaise.nl/walcheren/

 

Lezingenserie over Zeevonken

19:30 | Online

Online lezing van 19:30 tot 22:15 uur op 22 september: 7 Cosmische wetten en 7 beginselen in alles - Hermetisch axioma: zo boven, zo beneden. Te volgen via www.blavatskyhouse.org.Onderwerp: Het leven bevat veel gebeurtenissen die voor ons uit het niets lijken te komen, en ook in de natuur lijkt er sprake te zijn van toeval of wanorde. Maar hoe meer kennis je opdoet, hoe meer patronen je kunt herkennen. Onweer was ooit een plotseling en onverklaarbaar verschijnsel, nu kunnen we redelijk nauwkeurig voorspellen waar het plaatsvindt en uitleggen hoe het werkt. Als je nog dieper doordringt tot de kracht achter de verschijnselen, kun je ontdekken dat er door de hele natuur sprake is van universele wetten en dat dezelfde patronen zich herhalen: zo boven, zo beneden