Gratis watersporten voor kinderen

MIDDELBURG - Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 september meert Optimist on Tour aan bij Watersportvereniging Arne in Veere. Drie dagen lang kan je gratis watersporten en leer je bovendien veel over water!

 

Optimist on Tour Middelburg is een initiatief van gemeente Middelburg, Watersportvereniging Arne en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen van groep 5, 6, 7 en 8 uit Middelburg komen op 23 en 24 september, onder schooltijd, naar Watersportvereniging Arne in Veere om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond en de Watersportvereniging Arne. 

Na schooltijd vanaf 15.00 uur en zaterdag vanaf 09.30 uur kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven voor Optimist on Tour via de website optimistontour.nl. Dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist en ga je kanovaren of suppen. Plezier op het water gegarandeerd!

 

Professor in het Waterlab
Ook aan het Veerse Meer gaat het over meer dan alleen watersporten. In het Waterlaboratorium aan wal veranderen de kinderen in heuse professoren met witte jassen, brillen en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Patrick de Guchteneire, gemeente Middelburg: "Watersportvereniging Arne heeft, in samenwerking met het Watersportverbond, via het lokaal Sportakkoord dé kans gegrepen om de Middelburgse jeugd in aanraking te laten komen met watersport via Optimist on Tour. Watersport past bij Middelburg! Op deze manier kunnen kinderen diverse activiteiten op het water ervaren die spannend, leerzaam en voor veel kinderen vernieuwend zullen zijn!”
Pascal Kartan, WV Arne: ‘'Watersportvereniginq Arne staat voor de beoefening en de bevordering van de watersport. Dat kunnen we doen dankzij de vele vrijwilligers als leden en de regionale partners. Dit doen we samen door veel inzet en enthousiasme, want watersport is plezier en ontspanning. Watersport is individueel en teamsport, watersport is recreatief en sportief en watersport is voor jong en oud. Kom kijken want watersport is vast ook iets voor jou.''[n]