Afbeelding
Foto: Welzijn Veere

Ruud Verschuur (65) houdt niet van stilzitten!

GRIJPSKERKE - In 2016 verhuisde Ruud Verschuur, wegens gezondheidsklachten, naar Grijpskerke. Via de Hovenierstuin leerde hij de voormalig penningmeester van de Soos (Ouderen Sociëteit) van Grijpskerke kennen. Toen deze te kennen gaf dat hij wilde stoppen met zijn functie, hoefde Ruud niet lang te twijfelen. Hij wilde deze taak wel op zich nemen!

Sindsdien vervult Ruud de taak van penningmeester met veel plezier en regelt hij de boekhouding van de club. Hij vindt het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen, heeft vanuit zijn opvoeding meegekregen om dingen aan te pakken. Daarnaast geeft het hem een invulling van de dag, omdat hij door zijn lichamelijke klachten volledig is afgekeurd. “Een beetje rommelen voor de Soos”, zoals hij het zelf zegt, vindt Ruud erg leuk en gaat hem goed af. Hij doet soms wat klussen, zoals het repareren van spelonderdelen of het maken van hulpstukken die bij het koersballen gebruikt kunnen worden.
Het vrijwilligerswerk geeft Ruud een tevreden gevoel. “Je doet iets dat bijdraagt en gewaardeerd wordt. Als vrijwilliger beteken je iets voor een ander. Zelf kun je je verhaal doen, maar ook anderen vragen je om raad”. Daarnaast leerde Ruud door zijn vrijwilligerswerk ook nieuwe mensen kennen in het dorp en daarbuiten. “Als je leuke reacties krijgt op wat je uitvoert, weet je dat wat je doet goed is. De leuke reacties laten zien dat je bijdraagt aan het dorp. Mensen in het dorp herkennen je ook, dat is leuk” aldus Ruud. Hij hoopt dat de activiteiten van de Soos, zodra het weer kan, druk bezocht zullen worden.
Naast zijn taak als penningmeester van de Soos, is Ruud ook tijdelijk de voorzitter van de Commissie Welzijn in Grijpskerke, omdat daar een vacature is op dit moment.
Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl [n]


Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.