Exposities

Reliefs en wandpanelen

8:00 | Atelier Hoed Gezien

De reliefs en wandpanelen van Bert Breman zijn van 4 september tot 2 oktober van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de foto’s goed te bekijken.

 

Moeders en dochters

9:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

In de periode van februari 2018 tot oktober 2019 heeft Toon van Daalen (werkend onder de naam FoToongrafie) gewerkt aan zijn fotoproject Moeders en Dochters, een vervolg van zijn eerdere project ‘Vaders en Zonen’, dat Toon begon om zichzelf te leren mensen te portretteren. Uiteindelijk groeiden beide projecten samen uit tot een overzicht van 54 families met portretten van ruim 180 Zeeuwse vrouwen en mannen. Tijdens deze expositie zullen de foto’s van het project ‘Moeders en Dochters’ worden geëxposeerd. Vrije inloop en gratis toegang tijdens openingstijden van de ZB.

 

Dingeman exposeert op niveau

10:00 | Vuurtoren 't Hoge Licht

Dingeman Lievense, (amateur)schilder en van origine Wasschappelaar exposeert t/m 30 oktober in vuurtoren ’t Hoge Licht, Zuidstraat 1 te Westkapelle. Voor openingstijden en het reserveren van een bezoek van ’t Hoge Licht zie www.polderhuiswestkapelle.nl.

 

Illustratieve aquarellen van Adri Karman

10:00 | Polderhuis

Tot en met 10 oktober is in het museumcafé van het Polderhuis een tentoonstelling ingericht met schilderijen en illustratieve aquarellen van Adri Karman (Colijnsplaat, 1946). De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. Toegang gratis. De kunstwerken zijn ook te koop.


 

Fraai sigarettendoosje in museum Veere

10:00 | Museum Veere

Het is een mooi moment, in dit jaar waarin er zowel een expositie over Lucie van Dam van Isselt als over H.W. van Loon zal zijn. Een klein messing sigarettendoosje met aan de ene kant de Grote Kerk en aan de andere kant het silhouet van Veere met twee meeuwen op de voorgrond erin geëtst, is de getuige van de vriendschap tussen H. W. Van Loon en Lucie van Dam van Isselt die beiden in Veere woonden. Museum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Walcherse pronk

13:00 | Museum Arnemuiden

Het Museum Arnemuiden kreeg de gelegenheid om een deel van een omvangrijke particuliere verzameling Zeeuwse streekdrachtsieraden tijdelijk ten toon te stellen. Deze prachtige tentoonstelling is te zien in het museum. Openingstijden tot 1 november woensdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur. Verder op verzoek via de website of het tel. 0118-603242.

 

Expositie kleurrijke schilderijen

13:00 | Galerie Bank

Tot en met 25 september exposeert Anneke Vos uit Middelburg met haar schilderijen en gedichten in Galerie BANK Aagtekerke. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis.


Kunst van José Crombach

12:00 | Lange Jan

José Crombach, kunstenares exposeert haar werk in de Lange Jan in Middelburg. “Verdwenen culturen en landschappen vormen mijn inspiratiebronnen. Ik maak keramische eilanden en lithografische portretten, voorzien van eigen teksten, over het rauwe en traditionele vissersleven. Een ode aan onze voorouders.”Iedereen is van harte welkom. De expositie is te bezoeken van 2 september t/m 28 oktober, maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer info over mijn werk: josecrombach.exto.nl

 

Woensdag 22 september

Verkoop handwerkgroep de Mutsen

11:00 | Polderhuis

Woensdag 22 september van 11.00 tot 16.00 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar op het terras van het Polderhuis met een tafel vol eigen gebreide en gemaakte spullen. De opbrengst van de handwerkclub komt ten goede aan Stichting Polderhuis museum.

 

Bij-kletsen met de imker van Terra Maris

13:30 | Terra Maris

Woensdag 22 september tussen 13.30 en 15.30 uur – Bij-kletsen met de imker. Onze huisimker neemt je elk half uur mee in de fantastische wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing of hoeveel bijen telt een bijenvolk, je leert het allemaal van onze Imker. Reserveren: bij de balie, op de dag zelf.

 

Informatieavond Alliance Française

19:00 | Nehalenniaschool

De Alliance Française op Walcheren heeft op dinsdag 14 en woensdag 22 september tussen 19.00 en 21.00 uur een informatieavond over haar cursussen Frans. Locatie: aula Nehalennia SSG aan de Breeweg 71e te Middelburg. Check onze website: https://www.alliance-francaise.nl/walcheren/

 

Lezingenserie over Zeevonken

19:30 | Online

Online lezing van 19:30 tot 22:15 uur op 22 september: 7 Cosmische wetten en 7 beginselen in alles - Hermetisch axioma: zo boven, zo beneden. Te volgen via www.blavatskyhouse.org.

 

Literiare avond

20:00 | Oostkerk

Woensdag 22 september, 20.00 uur: Adriaan van Dis, Delphine Lecompte & muziek van Bram Mvanbanu (Cycz), Oostkerk, Middelburg. Journalist en columnist Oscar Garschagen gaat met auteur Adriaan van Dis in gesprek over zijn laatste boek Klifi: woede in de republiek Nederland’. Bijzondere gast deze avond is de Vlaamse schrijfster en dichter Delphine Lecompte. Ook is er muziek van rapper Cycz, in het dagelijks leven Bram Mvambanu. Kaarten zijn te koop in boekhandel de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl/zeevonken

 

Donderdag 23 september

Miniconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In het miniconcert (Koorkerk donderdag 23 september om 15.00-15.30 uur) speelt Gerard Boot, in het kader van het Sweelinck-jaar (1621-2021), werken van Sweelinck en diens invloed tot in de 18e eeuw. Meer over het programma via de site: https://langejanproject.wordpress.com/miniconcerten-2/ Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30u. De miniconcerten gaan door tot eind oktober. Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.


 

Kennismaking met Mediation tijdens Vredesweek

19:30 | Doopsgezinde kerk

Door de organisatie van de Vredesweek wordt de mogelijkheid aangeboden om kennis te maken met geweldloos communiceren en mediation. Iedereen kan te maken krijgen met verziekte verhoudingen, vastgelopen communicatie, ruzies of conflicten. Gelukkig kun je in ernstige gevallen een beroep doen op hulp van professionals. Maar kun je ook zelf iets doen om bijvoorbeeld een ruzie niet te laten escaleren? Mw. Leuny de Kam geeft op donderdagavond 23 september een avond waar u kunt kennismaken met verschillende inzichten op het gebied van geweldloos communiceren en mediation. Van harte welkom op donderdag 23 september 19.30-20.45 uur, in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente, Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Meer informatie: www.vredesweekwalcheren.nl

 

Vrijdag 24 september

Literaire middag

16:00 | Oostkerk

Vrijdag 24 september, 16.00 uur, Boekpresentatie Lo van Driel met optreden Patricia Beysens, Oostkerk in Middelburg. Entree: gratis op aanmelding. Auteur Lo van Driel wordt door Rebekka van Wittene geïnterviewd over zijn nieuwe boek Duitse passanten. Zangeres Patricia Beysens zingt liederen van Berthold Brecht bij de vleugel. Kaarten zijn te koop in boekhandel de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl/zeevonken

 

Literaire avond

20:00 | Oostkerk

Vrijdag 24 september, 20.00 uur, Oek de Jong & Douwe Eisenga. Auteur Oek de Jong en componist/pianist Douwe Eisenga zijn in de Oostkerk te gast voor een avondvullend programma over liefde, literatuur en kijken naar kunst. Kaarten zijn te koop in boekhandel de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl/zeevonken