Zaterdag 25 september

Rommelroute Klarenbeek

9:30 | Klarenbeek

Op zaterdag 25 september organiseert Stichting Klarenbeek Actief van 9.30 tot 15.30 uur een rommelroute. Alle straten binnen de Middelburgse wijk Klarenbeek kunnen hieraan meedoen. U kunt eenvoudig uw spullen vanuit uw garage, vanaf de oprit of stoep te koop aanbieden. Aanmelden is mogelijk t/m 20 september door een mail te sturen naar ons mailadres: klarenbeekactief@gmail.com. Vermeld bij de opgave uw naam, straat en huisnummer. De bedoeling is om de route te starten in het Johannes Postkwartier. Daar worden de plattegronden met de verkooppunten uitgedeeld.


Bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | 

Stichting Repair Café Middelburg houdt zijn reguliere bijeenkomst op zaterdag 25 september. Heeft u een kapot (huishoudelijk) apparaat, mechanisch probleem, tablet, laptop of kleding die u wilt laten repareren? Kom dan langs. Wij rekenen alleen materiaalkosten en doen geen witgoed. U kunt de spullen brengen van 10:00 tot 12:30 en kunt deze tot 15:00 na (telefonische) afspraak ophalen of na een coronacheck bij de reparateur plaatsnemen. Wij zijn te vinden bij Bowling en Partycentrum “De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Door de vele reparaties zijn wij nog op zoek naar reparatie vrijwilligers. Interesse? Neem dan contact op met Bert Huige via mail info@repaircafemiddelburg.nl. Voor verdere informatie: www.repaircafemiddelburg.nl of Facebook pagina.

 

Open dag Schapenhouderij Breel

10:00 | Schapenhouderij Breel

Vanwege het 120 jarig Jubileumfeest van Schapenhouderij Breel (1901-2021) houden zij een open dag op zaterdag 25 september van 10.00-15.00 uur. Locatie: Bieweg 8, Veere. Activiteiten: demonstratie schapen scheren; demonstratie ijs maken; rondleidingen; strokasteel bouwen; dierenknuffelhoek; proeverijen en lekkernijen; speurtocht en prijsvraag; actie schapenvachten; boerderijwinkel open. Meer informatie en programma: www.schapenhouderijbreel.nl / 06-11159270.

 

Rommelroute Middelburg-Zuid

10:00 | 

is er van 10.00 tot 16.00u rommelroute door heel Middelburg-Zuid. Vanaf de Torenweg tot aan het kanaal kunt u leuke spulletjes vinden voor nóg leukere prijsjes. Deelname en toegang gratis. Op https://www.facebook.com/Rommelroutemiddelburgzuid/ vindt u de deelnemende adressen. Wilt u ook deelnemen, stuur dan een mail naar rommelroutemiddelburg@gmail.com

 

Prepareerweekend bij Museum Terra Maris

12:00 | Terra Maris

Op zaterdag 25 en zondag 26 september a.s. organiseert Terra Maris, het museum voor natuur en landschap in Oostkapelle het jaarlijkse prepareerweekend. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn verschillende preparateurs uit het hele land in het museum aan de slag met het opzetten van dieren. Je kunt met ze meekijken en vragen stellen over de getoonde technieken. De technieken die gedemonstreerd worden zijn o.a. het prepareren en opzetten van vissen, vogels en zoogdieren maar ook het in elkaar zetten van skeletten, het maken van kunstlichamen en het schilderen en afwerken van preparaten wordt uitgelegd. Speciaal voor de kleintjes: Neem je kapotte knuffel of pop mee en laat deze weer helemaal oplappen door de poppendokter tijdens dit weekend! Reserveren: niet nodig.

 

Alzheimercafé Walcheren

14:30 | Bolwerk

We pakken de draad weer op, wel met inachtneming van de coronamaatregelen. Toegang uitsluitend na aanmelding vooraf. Gast is: Ellie Lijnse, casemanager van de Zeeuwse Zorgschakels. Thema: De vele gezichten van dementie. Aan de hand van korte filmfragmenten bespreken we een aantal situaties. Locatie: Ontmoetingscentrum Het Bolwerk, Noordbolwerk 35, Middelburg. Dit is in het oude Jan Matenshuis, ingang op het parkeerterrein achter ’t Gasthuis. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Café-tijd: 14.30-16.00 uur. U kunt vragen stellen aan de casemanager. De gastvrouw komt uw vraag ophalen. Na telefonische aanmelding bent u van harte welkom! Jessy Benne telefoon: 06-15455408 of Jolien Folcherts telefoon: 06-11210287. Per familie kunnen max. 4 personen zich aanmelden. Bij verhindering graag afbellen op tel. 06-15455408. De zaal is goed toegankelijk met rolstoel of rollator. Deze keer is er nog geen boekenuitleen. Boeken kunnen wel ingeleverd worden. Folders uitsluitend op aanvraag via onze vrijwilliger, dus niet zelf pakken. Indien u een mondkapje wilt dragen, zelf meenemen.

 

Wandeltocht Memoria Walcheren 40-45

8:30 | Kasteel van Batavia

WSV de Vrolijke Tippelaars organiseert in samenwerking met het Polderhuis Westkapelle op zaterdag 25 september een wandeltocht langs bunkers en kreken over 5, 10, 15, 25 en 35 km. De start is vanuit Kasteel van Batavia, Zuidstraat 143, Westkapelle, 25 en 35 km tussen 8.30-10.00 uur, 5, 10 en 15 km tussen 8.30-12.00 uur. Aan deze tocht mag iedereen meedoen en het is een goede training voor de wandelmarathon. Inlichtingen: 0113-381111 of wsvdvt@zeelandnet.nl.

 

Fietsevent

9:00 | 

Caspers Peloton Zeeland organiseert i.s.m. Restaurant Oranjeplaat op 25 september diverse fietstochten voor racefietsers en recreanten en rondvaarten op het Veerse Meer. Met de opbrengst steunen wij Support Casper in de strijd tegen alvleesklierkanker. Geïnteresseerd en wil je daarom meer informatie? Kijk dan op: https://www.supportcasper-acties.nl/actie/oranjeplaat-event-for-casper of stuur een mailtje naar: Oranjeplaat.Event.for.Casper@gmail.com

 

Ontdek wat er leeft op de grens van land en water

10:30 | Polderhuis

om 10:30 uur organiseert het Polderhuis een excursie (circa 2 uur) onder leiding van een ervaren gids langs de zee over de dijk. Tijdens de excursie krijgen de deelnemers een infospeurtocht waarmee allerlei ontdekkingen worden gedaan. Het is zeer leerzaam voor kinderen en voor volwassenen. De gids zal vertellen over de verschillende vissen, vogels en schelpdieren die worden gevonden tijdens de tocht. Aanmelden Verplicht (minimaal 2 dagen van tevoren), via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118570700. Kinderen verplicht onder begeleiding van tenminste 1 volwassene.


 

Sing in met een Hongaars tintje

20:00 | Gereformeerde Kerk

Hou je van zingen? Kom dan zaterdagavond 25 september naar de Gereformeerde kerk in Arnemuiden. Adres: Kerklaan 4. Hanno en Rhodé Tramper zijn in voorbereiding om naar Hongarije te gaan wonen en werken onder de allerarmsten. Er wordt deze avond dan ook een collecte gehouden. Kijk voor meer informatie: www.familietramper.nl. Opgeven voor de sing in kan op: actievoorhongarije@hotmail.com

 

Zondag 26 september

Oecumenische Vredesviering

19:30 | Petrus en Pauluskerk

Ook op Walcheren zijn dit jaar diverse activiteiten in het kader van de Vredesweek. Daarin past ook de Vredesviering op zondagavond 26 september, die georganiseerd wordt door de Raad van Kerken Middelburg e.o. Het thema is ‘Inclusief Samenleven', op dit moment voor ons allen een echte uitdaging! Hoe kun je dat op een vredevolle manier doen? Dat is de vraag tijdens de viering op zondagavond 26 september. Er wordt medewerking verleend door vertegenwoordigers van de verschillende kerken uit Middelburg. Een muziekgroep zal zang en muziek ten gehore brengen. En pastor Wim van den Berg van de Oud-Katholieke Kerk doet de overdenking. De Mimegroep o.l.v. Job van der Wal van Mighty Impuls zal op een bijzondere manier het thema vertolken! Zondag 26 september om 19.30 uur, RK Petrus- en Pauluskerk, Lombardstraat te Middelburg. Meer info over de Vredesweek: www.vredesweekwalcheren.nl.

 

Woensdag 29 september

Lezingenserie over Zeevonken

19:30 | Online

Online lezing van 19:30 tot 22:15 uur op 29 september: Te volgen via www.blavatskyhouse.org. Onderwerp: De eeuwige pelgrim. Stilstaan bij de belangrijkste bron van wijsheid die veel dichter bij ons ligt dan de meeste mensen denken. In ons hart zijn we allen eeuwigheidspelgrims met grenzenloze vermogens. Alle wijsheid is in onszelf aanwezig. Het is aan ons om die bron in onszelf te ontginnen.

 

Literaire avond

20:00 | Oostkerk

Woensdag 29 september, 20.00 uur Jan Brokken & pianist Tobias Borsboom, Oostkerk Middelburg. Auteur Jan Brokken geeft een muzikale lezing met pianist Tobias Borsboom over zijn laatste boek De tuinen van Buitenzorg. Kaarten zijn te koop in boekhandel de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl/zeevonken