Kinderen leren praten over problemen thuis

MIDDELBURG - Emergis preventie start dit najaar met cursussen voor kinderen en jongeren van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. In cursusvorm leren kinderen te praten over de problemen thuis.


De Kindergroep is voor kinderen van acht tot twaalf jaar bedoeld en starten dit najaar in verschillende Zeeuwse regio's. De kinderen praten met elkaar over thuis. Ze krijgen informatie, ze maken opdrachtjes en doen samen spelletjes en andere ontspannende dingen. De Jongerengroep is voor jongeren van 12 tot 18 jaar bedoeld en start nog in september in de Oosterschelderegio en op Walcheren. De jongeren praten met leeftijdsgenoten over hun problemen, gevoel etc. Hierbij leren ze omgaan met hun situatie en worden er gastsprekers uitgenodigd. De gastsprekers geven informatie en advies aan de jongeren.
De kinder- en jongerengroep van Emergis preventie behoren tot de KOPP/KOV-activiteiten. Dit zijn activiteiten voor kinderen van ouders met psychische problemen en kinderen van verslaafde ouders. Het hebben van een ouder met dergelijke problemen kan voor een kind erg moeilijk zijn, ongeacht of een kind nog heel jong of al lang volwassen is. Soms zijn er veel spanningen in een gezin, of wordt er nooit over de problemen gepraat. Door de geldende beperkingen en maatregelen naar aanleiding van het coronavirus kunnen deze spanningen hoger oplopen dan ooit. Door middel van de KOPP/KOV-activiteiten stimuleert het Emergis preventieteam dat KOPP/KOV-kinderen wél over hun situatie praten. Aanmelden voor de kinder- en jongerengroep: 0113-267143, info@emergispreventie.nl.
De cursus is gratis en start als er genoeg aanmeldingen zijn.[n]