Gedeelte van de inrichting
Gedeelte van de inrichting Foto: Stichting Tuys Ongewoon Gewoon

1000ste bezoeker Inspiratiepunt Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Op 3 augustus jl. is het Inspiratiepunt Oostkapelle (IPO), gelegen aan de Joh. de Pourckstraat 2, officieel geopend door wethouder Adri Roelse van de gemeente Veere. Op 23 september stapte Marianne Riedel uit Bonn als 1000ste bezoeker geïnteresseerd binnen.


Het IPO is een (tijdelijke) vervanging van het VVV, waarvan in heel Zeeland alle vestigingen sinds december 2020 gesloten zijn. Iedere gemeente heeft daarna op geheel eigen wijze invulling gegeven aan plaatsvervangende mogelijkheden. Voor Oostkapelle heeft de gemeente Veere aan Stichting Tuys Ongewoon Gewoon gevraagd deze functie in te vullen. Het Inspiratiepunt Oostkapelle is gevestigd in twee ruimten in het Protestants Kerkcentrum.


Bij de inrichting is Stichting Tuys uitgegaan van het specifieke DNA van Oostkapelle: de kust, de buitenplaatsen met hun tuinen en (park)bossen en het vele groen in en om het dorpshart, het dorpshart zelf en het platteland). Met de bedoeling om bezoekers te inspireren over wat Oostkapelle en de omliggende dorpen te bieden hebben. Binnen is op banners een presentatie te zien over Oostkapelle, zijn er folders, wandel- en fietskaarten, (ansicht)kaarten, boeken, Oostkapelse producten, activiteitenoverzichten verkrijgbaar en de Badkoerier.
In de tijd dat het nu open is, heeft het zich ontwikkeld tot een soort ontmoetingsplek voor toeristen én inwoners. Er ontstaan boeiende gesprekken. Inmiddels zijn folders van Stichting Welzijn Veere en de Zeeuwse Bibliotheek ook verkrijgbaar. Binnenkort komt daar het krantje Zeeuws Weerzien bij. Een mooie combinatie van toerisme en leefbaarheid. Het Inspiratiepunt Oostkapelle is geopend op maandag van 10-17.00; dinsdag-, woensdag- en zaterdagochtend van 10-13.00 en op donderdag- en vrijdagmiddag van 13-17.00.[n]