Woensdag 29 september

Lezingenserie over Zeevonken

19:30 | Online

Online lezing van 19:30 tot 22:15 uur op 29 september: Te volgen via www.blavatskyhouse.org.

 

Literaire avond

20:00 | Oostkerk

, 20.00 uur Jan Brokken & pianist Tobias Borsboom, Oostkerk Middelburg. Auteur Jan Brokken geeft een muzikale lezing met pianist Tobias Borsboom over zijn laatste boek De tuinen van Buitenzorg. Kaarten: boekhandel de Drvkkery en www.drukkerijmiddelburg.nl/zeevonken

 

Donderdag 30 september

Inleveren boeken Boekenmarkt

12:00 | Koorkerk

Door het succes van de markt is er weer ruimte op de boekenplanken. Op donderdag 30 september en donderdag 7 oktober nemen wij uw boeken graag in ontvangst van 12.00u tot 15.00u, Koorkerk, Koorkerkhof 2 in Middelburg.

 

Miniconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In het miniconcert (Koorkerk 15.00-15.30 uur) speelt Jacco Lamfers pianomuziek van Arvo Pärt, Douwe Eisinga en hemzelf. Programma via langejanproject.wordpress.com/miniconcerten-2/. Toegang vrij, collecte bij de uitgang, inschrijven vanaf 14.30. De miniconcerten gaan door tot eind oktober. Ingang voor alle activiteiten via het poortje links van de Lange Jan.

 

Online kennismakingsbijeenkomst

15:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Donderdag 30 september organiseert ZB een nieuwe online kennismakingsbijeenkomst MAEX Zeeland. We gaan het onder andere hebben over de meerwaarde van het platform voor het initiatief, hoe je je aanmeldt, hoe je je maatschappelijke waarde meet en meer! Meld je aan via de website!

 

Choral-Evensong

19:30 | Catharinakerk

Op donderdagavond 30 september, 19.30 uur is er voor de eerste keer een Choral-Evensong in de Catharinakerk van Zoutelande. Dat is een vesper van ongeveer 50 minuten die bijna volledig wordt gezongen door het koor. Dirigent Arie Hoek dirigeert het koor. De toegang is vrij, maar bij de uitgang zal er gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten.


 Literaire avond

20:00 | Oostkerk

Donderdag 30 september, 20.00 uur Frénk van der Linden & Josephine Rombouts, Oostkerk Middelburg. Kaarten: boekhandel de Drvkkery en www.drukkerijmiddelburg.nl/zeevonken


Vrijdag 1 oktober

Concert Zeeuws Orkest

20:00 | Zeeuwse concertzaal

Het Zeeuws Orkest weer live te zien in Zeeuws Concertzaal in Middelburg. Een programma met stukken van Kees Nijsse, Kabalevsky, Strawinsky en Brahms. Vrijdag 1 oktober 20.00u; Zaterdag 2 oktober 15.30u en 20.00u. Kaarten: www.zeeuwsorkest.nl

 

Lebbis

20:30 | Theater de Wegwijzer

Hans Sibbel bespreekt in De Ziel, het derde deel uit de trilogie De Bovengrens, het leven op humoristische wijze. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.” Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

 

Muziektheatervoorstelling

13:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

De muziektheatervoorstelling komt voort uit meer dan 100 brieven van meer dan 50 ouderen over hoe zij de eerste lockdown hebben ervaren. Rimpelingen: Brieven uit Zeeland’ gaat over afgedwongen afzondering en bevrijdend weerzien. Duur van de voorstelling: 1 uur + gelegenheid tot dialoog. Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7 voor mantelzorgers, vrijwilligers en hun maatje.

 

Online beleidsworkshop

14:00 | Roosevelt

Op 1 oktober organiseert het Roosevelt Institute for American Studies een online beleidsworkshop over de veiligheid rondom het ontmantelen van kerncentrale in de Verenigde Staten en Nederland. Deze workshop biedt een platform voor debat over hoe de ontmanteling van bijvoorbeeld de kerncentrale in Zeeland moet verlopen. De (Engelstalige) workshop begint om 14.00 uur.

 

Oude spirituals komen tot nieuw leven

20:00 | Doopsgezinde kerk

Op vrijdag 1 oktober om 20.00 uur verzorgt de Middelburgse zanger Sjoerd Bin een optreden in de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Hij laat oude spirituals in een eigen bewerking horen en begeleidt zichzelf daarbij op gitaar. De toegang tot het concert is vrij, bij de uitgang is een collecte ter dekking van de kosten.

 

Zaterdag 2 oktober

Rommelmarkt Graanbeurs

8:00 | De Graanbeurs

Iedere eerste zaterdag van de maand van maart tot november is er een rommelmarkt op de Graanbeurs/Damplein. Zo ook zaterdag 2 oktober. Er zijn weer tal van kraampjes met antiek, curiosa, tweedehands boeken en platen, kleding en vele leuke spulletjes. De markt is van 08.00-16.00 uur en de toegang is gratis.

 

Rommelroute Meliskerke

10:00 | 

Zaterdag 2 oktober verkopen inwoners van Meliskerke van 10.00 tot 14.30 uur een verscheidenheid aan spullen voor hun huis. De opbrengst is voor Zending, Evangelisatie en Bijzondere Noden. Plattegrond bij ieder verkooppunt verkrijgbaar.

 

Dag van de Wilsverklaring

13:00 | Van der Valk Hotel

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) verzorgt op zaterdag 2 oktober de Dag van de Wilsverklaring in Middelburg. Deze lezingen gaan over wat je opschrijft om een wilsverklaring sterk en persoonlijk te maken. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in het Van der Valk Hotel, Paukenweg 3 in Middelburg, om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

 

Rondleiding

13:30 | De Drvkkery

IVN Walcheren geeft een rondleiding door de monumentale binnenstad op zaterdag 2 oktober. Vertrek om 13:30 uur vanaf de Markt vóór de Drukkerij; duur + 1½ tot 2 uur. Graag vooraf gepast betalen aan de gids. Aanmelden: activiteiten@ivnwalcheren.nl Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee. www.ivn.nl/afdeling/walcheren/activiteiten.

 

Zondag 3 oktober

Muziektheater voorstelling

15:00 | Stadsschouwburg Middelburg

Op 3 oktober om 15.00u gaat in de Middelburgse Schouwburg de muziektheatervoorstelling ‘Rimpelingen: Brieven uit Zeeland' in première. De muziektheatervoorstelling komt voort uit meer dan 100 brieven van meer dan 50 ouderen over hoe zij de eerste lockdown hebben ervaren. Duur van de voorstelling: 1 uur + gelegenheid tot dialoog. Tekst en spel: Anna de Bruyckere. Compositie en muzikale uitvoering: Christian Blaha. Regie: Stefan Perceval. Productie: Joyce Pijnenburg.3 oktober 15u Stadsschouwburg Middelburg, première.

 

Maandag 4 oktober

Inloopspreekuur Samen Vrijwillig

13:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Wil je iets voor anderen doen, maar weet je niet precies wat? Wil je dat iemand met je meedenkt over welk vrijwilligerswerk bij je past? Werk je met vrijwilligers en heb je inspiratie of advies nodig? Loop gerust eens binnen bij het Infoplaza op de beganegrond van de ZB en we helpen je graag verder tussen 13.00-14.00 uur. Afspraak maken: 06-82227382 of vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl

 

Dinsdag 5 oktober

‘Oorzaken en gevolgen van NAH’

19:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

'Leven jij en of de dierbare voor wie je zorgt met een niet aangeboren hersenletsel? Dan is deze avond iets voor jou. De oorzaken en symptomen van een NAH komen aan bod, deze kan ook ontstaan na een ernstig ongeval of als gevolg van een hersentumor. Tijdens deze bijenkomst zal met name aandacht besteed worden aan verborgen of onzichtbare gevolgen van een NAH voor de betrokkene zelf en voor de mantelzorger. Manteling organiseert deze avond i.s.m. WVO Zorg. Er is natuurlijk ruimte voor uw vragen. Dinsdag 5 oktober van 19.00-21.00 uur, auditorium Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg. Aanmelden: 0118-553530 of info@mantelingwalcheren.nl.