Repair Café Middelburg viert vijfjarig jubileum

MIDDELBURG - In 2016 is Repair Café Middelburg opgestart in samenwerking met Welzijn Middelburg en Stichting Wijk Dauwendaele. Welzijn Middelburg zorgde voor ondersteuning, zowel met advies als financieel, en SWD voor het gebruik van de ruimte.  


Bij de opstart hadden we een klein groepje van zes vrijwilligers en ongeveer negen bezoekers per bijeenkomst. Het fenomeen Repair Café Middelburg was al snel bekend. Door veel publiciteit in kranten en sociale media groeiden we snel en hebben nu gemiddeld 45 reparaties per bijeenkomst. Het gevolg hiervan was dat we uit ons 'jasje' groeiden. Na verhuizing, in september 2017, naar Bowling en Partycentrum De Kruitmolen, werden de donderdagavonden, in verband met het kleine aantal bezoekers, geschrapt uit de agenda en de ruimte om de bijeenkomsten te houden vergroot. 

In februari 2019 is Repair Café Middelburg een stichting geworden met ANBI status. 

Op dit moment bestaan we uit een groep van 30 vrijwilligers, zijn er rond de 4500 reparaties gepasseerd en worden we financieel ondersteund door gemeente Middelburg en diverse donateurs. 

Repair Café Middelburg is een begrip geworden, niet alleen in Middelburg. We krijgen ook veel bezoekers uit de rest van Walcheren, Bevelanden en Zeeuws-Vlaanderen. Het besef van duurzaamheid en besparen van grondstoffen is groot in Zeeland. Wij als Repair Café Middelburg kunnen hier aan bijdragen door ons volledig in te zetten. Dit blijkt uit het reparatiepercentage van meer dan 65 procent wat niet op de afvalhoop beland. Repair Cafés zijn een fenomeen over heel de wereld en er zijn al meer dan 2500. Allemaal met dezelfde doelstellingen en gedreven vrijwilligers. Nieuwe projecten van Repair Café Middelburg zijn onder andere 'Repair Café kids' en 'Repair Café on tour' die binnenkort van start gaan.

We bedanken alle vrijwilligers, bezoekers, donateurs en medewerkers van de Kruitmolen voor hun hulp en vertrouwen die zij hebben gesteld in ons.

Wilt u meer weten over onze doelstellingen, samenstelling of drijfveren? Kijk op onze website www.repaircafemiddelburg.nl, mail naar info@repaircafemiddelburg.nl of kom naar onze bijeenkomst op zaterdag 9 oktober van 10:00 tot 12:30. Ophalen van de reparatie kan na telefonische afspraak tot 15:00 of help mee met onze reparateurs om uw reparatie uit te voeren. Hiervoor heeft u wel een geldige QR-code nodig.[n]