Leren lezen als investering in de toekomst


Nu de coronamaatregelen een beetje zijn losgelaten zien we dat velen van ons hun ‘normale' weg proberen te vinden in het dagelijks leven. We hebben er met z'n allen dan ook weer zin in om elkaar te ontmoeten, begroeten en ons leven weer op te pakken waar het een lange tijd stil heeft gestaan.

Het virus zelf waart nog wel gewoon rond en het zal ons nog best een lange tijd in de greep houden. Daarom zijn er basisregels voor iedereen, jong en oud waar wij aan moeten houden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Dus: blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte, waarbij 1,5 meter een veilige afstand is. Bij klachten: blijf thuis en laat u snel testen. En zorg voor voldoende frisse lucht. Zo geven wij corona geen kans.

Deze week staat Middelburg in het teken van de Kinderboekenweek, waarbij allerlei activiteiten worden georganiseerd om het leesplezier van onze kinderen te stimuleren en te vergroten. Zelf ga ik ook voorlezen op een basisschool waar ik echt naar uitkijk. Een goede leesvaardigheid van kinderen is investeren in hun toekomst. Lezen helpt om woordenschat te vergroten, ze leren om hun mening tot beter uiting te brengen. Het helpt hen later bij het begrijpen van moeilijke brieven, het vinden van de juiste informatie en het schrijven van een goede sollicitatiebrief voor die leuke eerste baan! Samen een boek lezen kan ook een moment van rust en troost bieden in alle drukte van de dag die zij beleven. Kortom, lezen is van groot belang en een investering in de toekomst van onze kinderen.

Ik wens iedereen veel leesplezier toe en laten we in de Kinderboekenweek vooral extra leuke en spannende verhalen voorlezen aan de kinderen van Middelburg![n]