Woensdag 6 oktober

Beroepenspeurtocht

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

ZB Bibliotheek van Zeeland; Gratis. Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen naar de ZB komen voor een speciale beroepen speurtocht! In de ZB hangen 10 vragen over bijzondere beroepen. Tijdens openingstijden in ZB in Middelburg en Vlissingen.

 

Pijnvrij en natuurlijk bewegen

10:00 | St. Padma Zeeland

Natuurlijk Bewegen met ZipZen Mentastics. Gebruik je lichaam zonder onnodige spierspanningen en beweeg weer natuurlijk, soepel, pijnvrij! St.Padma, Verwerijstr, 51A, Middelburg. Met Mentastics leer je spanningen in jouw lichaam te herkennen, in te voelen en los te laten. Informatie: info@zipzen.nl

 

Talententester

15:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Woensdag 6 oktober in ZB Bibliotheek van Zeeland locatie: Middelburg 15.00-16.00 uur. Met het Talententester spel ontdek je het helemaal zelf! Reserveren noodzakelijk. Dit is een gratis activiteit in het kader van de Kinderboekenweek.

 

Kom tot leven in het prentenboek

15:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Kom tot leven in het prentenboek ‘Brown Girl Magic’ van Dalilla Hermans. Woensdag 6 oktober: ZB Bibliotheek van Zeeland locatie Vlissingen 15.30-16.30 uur. Leeftijd: 4 tot 8 jaar. Schrijfster Dalilla Hermans leest voor uit haar prentenboek, ‘Brown Girl Magic’. Reserveren noodzakelijk. Dit is een activiteit in het kader van de Kinderboekenweek.


Introduktieles tot meditatie

18:30 | St. Padma Zeeland

In deze bijeenkomst nemen we tijd en ruimte voor onszelf en komen weer thuis. Je krijgt inzicht in wat meditatie is en maakt kennis met verschillende ingangen tot meditati. Begeleiding Satsavya Mertens. Informatie; info@zipzen.nl.

 

Kinderkledingbeurs

19:00 | Zuiderkerk

Tweedehands kinderkledingbeurs voor het najaar en de winter. Woensdagavond 6 oktober 19.00-21.00 uur en donderdagmorgen 7 oktober 9.00-11.00 uur in de Zuiderkerk, Schoutstraat 1, in Middelburg-Zuid.

 

Donderdag 7 oktober

Internet voor beginners

10:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. Cursus Klik & Tik op donderdagmorgen in Nimmerdor te Grijpskerke 10.00-11.00u en start op 7 oktober. Zelf  laptop meenemen. Cursus is gratis. Info www.klikentik.nl. Aanmelden: info@welzijnveere.nl, 0118-583687.

 


DigiCafé

11:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Op donderdag 7 oktober organiseert Welzijn Veere in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland een DigiCafé voor inwoners uit de gemeente Veere. Hier kun je met al je vragen terecht! Uiteraard worden de Covid-19 maatregelen in acht genomen. Nimmerdor, Bakkersland 29 te Grijpskerke. Eigen apparaat meenemen. Vrije inloop tussen 11.00 tot 12.30 uur. Aanmelden: 0118-583687; info@welzijnveere.nl. Toegang is gratis.

 

Inleveren boeken Boekenmarkt 

12:00 | Koorkerk

De boekenmarkt in de Koorkerk is een boekenmarkt waar je uitstekend terecht kunt voor 2e- hands boeken. Door het succes van de markt is er weer ruimte op de boekenplanken. Dus heeft u boeken waarvan u denkt dat zij voldoen aan de kwaliteit die wij zoeken en u wilt ze wegdoen, dan kunt u ze weer bij ons inleveren. Op donderdag 7 oktober van 12.00u tot 15.00u, Koorkerkhof 2 in Middelburg.

 

Miniconcert in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

In het miniconcert speelt Joël Boone op het orgel. Joël Boone (2001) is als organist verbonden aan de Protestantse Gemeente Kloetinge. Meer over het programma via de site: https://langejanproject.wordpress.com/miniconcerten-2/

 

Vrijdag 8 oktober

‘Op de schouders van Haydn’

20:00 | Zeeuwse concertzaal

Op 8 oktober speelt het Ars Musica Concertkoor en Orkest samen met de prachtige sopraan Klaartje van Veldhoven het concert ‘Op de schouders van Haydn' in de Zeeuwsche concertzaal in Middelburg. Een programma vol genegenheid met onder andere het Requiem van Fauré en de Trauer Sinfonie van Haydn. Kaarten: www.zeeuwseconcertzaal.nl

 


Zaterdag 9 oktober

Plantenruilbeurs

11:00 | Kwekerij Kesteloo

Zaterdag 9 oktober houdt Groei & Bloei weer haar traditionele Plantenruilbeurs. De plantenruilbeurs is zowel voor leden als niet-leden toegankelijk. Voor beginnend tuiniers en voor niet-leden kunnen de aangeboden planten, samen met een advies van ervaren tuiniers, een mooie start zijn van hun tuinhobby. De toegang is gratis, maar kom wel op het hieronder aangegeven tijdstip, want de planten zijn snel van eigenaar gewisseld! Locatie: Kwekerij Kesteloo, Middelburgsestraat 83A in Koudekerke. Aanleveren planten vanaf 10.00 uur Start: stipt 11.00 uur Einde: rond 11.45 uur.


Wandeling door De Cleene Hooge

10:00 | Wijk Griffioen

Zaterdag 9 oktober wandelen de donateurs van de stichting De Cleene Hooge en andere geïnteresseerden in dit prachtige poldergebied aan de westkant van Middelburg. Wij starten om 10.00 uur op de kruising Cleene Hoogeweg met het Laurens Stommespad, bij de wijk Griffioen, westelijk van Middelburg. Iedereen is van harte welkom, mits zonder hond. Deelname is gratis, op eigen risico en kom op de fiets.

 

Paddenstoelenexcursie

14:00 | Kateel Westhove

Op 9 oktober zal de paddenstoelenexpert Henk Remijn weer een rondleiding door de Manteling geven. De excursie begint om 14.00 uur. Verzamelpunt is ingang kasteel Westhove. Vooraf aanmelden: activiteiten@ivnwalcheren.nl. www.ivnwalcheren.nl

Bingo

14:30 | Het Bastion

Zaterdag 9 oktober organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion bingo. Start 14.30 uur, 8 ronden bingo, Bastion 40, 4331 TH te Middelburg.

 

Zondag 10 oktober

Time4God Engelstalige kerkdienst

19:30 | Gasthuiskerk

Op 10 oktober wordt weer een Engelstalige kerkdienst gehouden in de Gasthuiskerk in Middelburg. Voorganger is Jan Witsel, muziek verzorgd door studenten. Iedereen is van harte welkom.

 

Avondgebed op Taizé wijze

19:00 | Zionskerk

Op zondagavond 10 oktober is er in de protestantse Zionskerk aan de Duinweg in Oostkapelle om 19 uur een bijzondere soort kerkdienst: een avondgebed op de wijze van Taizé.

 

Maandag 11 oktober

Inloopspreekuur Samen Vrijwillig

13:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Wil je iets voor anderen doen, maar weet je niet precies wat? Wil je dat iemand met je meedenkt over welk vrijwilligerswerk bij je past? Werk je met vrijwilligers en heb je inspiratie of advies nodig? Loop gerust eens binnen bij het Infoplaza op de beganegrond van de ZB en we helpen je graag verder. We zijn hier elke maandag te vinden tussen 13.00-14.00 uur. Liever een afspraak maken? Bel 06-82227382 of stuur een mailtje aan vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl

 

Dinsdag 12 oktober

Klokhuis Meet Up

11:00 | online

Op woensdag 13 oktober organiseren Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland opnieuw een Klokhuis Meet Up. Presentatrice Janouk Kelderman gaat hierin met een aantal gasten in gesprek over rookverslaving. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen van 11.00 tot 12.00 uur thuis of op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Iedereen kan live meekijken via onze website en via de chat vragen stellen. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Vragen: Noor Dekker: NDekker@dezb.nl..