Blokje wandelen, rondje rennen en sterker worden

MIDDELBURG - De afgelopen tijd hadden we veel tijd over doordat we thuis werkten en winkels en horeca veelal gesloten waren. Nu gaan we stap voor stap terug naar het nieuwe normaal. Daar hoort bewegen en bewust omgaan met ons lichaam bij. Dertig Middelburgers kunnen zich hierin laten begeleiden via Ren je fit.


Bij bewust omgaan met je lichaam hoort ook, weten wat je wilt en hoe je dat verstandig kan bereiken en vasthouden. Ren je Fit helpt hierbij. Ren je Fit is een initiatief van Peter van Lit, Fysiek & Mentaal Coaching en Martijn de Vries, loopgroep Runderground.

Ren je fit duurt vijf weken, steeds twee avonden per week. Een keer per week trainen we bij een Middelburgse sportondernemer. Die je helpt om gestelde fitdoelen te bereiken. De andere dag gaan de deelnemers samen op pad. De begeleiders coachen via de eigen app-groep de deelnemers waarin ze worden gemotiveerd en op maat geadviseerd.

Meedoen aan Ren je Fit is niet leeftijdgebonden. Iedere in de geest sportieve Middelburger die op zoek is naar die manier van bewegen die het beste bij hem of haar past kan vrijblijvend meedoen. De beginnende sporter gaat stevig wandelen/dribbelen en de reeds actieve sportieveling gaat hardlopend op bezoek bij een sportvereniging voor een workshop op maat.

De workshops staan in het teken van fitter en sterker worden en zijn een hulpmiddel om gestelde fitdoelen te halen. Op deze manier kunnen dertig Middelburgers, vijf weken lang, kennismaken met verschillende sportieve activiteiten in Middelburg. Het doel van Ren je Fit is om mensen na corona in beweging te houden en kennis te laten maken met Middelburgs sportieve ondernemers en met andere Middelburgse sporters.

Iedere deelnemer krijgt een globaal programma mee, dat via de speciale Ren je Fit app-groep bespreekbaar is. Op aanvraag krijg je een persoonlijk advies dat op jouw doel geschreven is. Elke Ren je Fit sessie wordt afgesloten met een gezamenlijke kop thee. Het letterlijke hoogtepunt van Ren je Fit wordt de beklimming van de Lange Jan, rennend of stappend.

Het programma ziet er als volgt uit: 12-10 Runderground Running en ‘StappenRen'; 19-10 Crossfit; 26-10 Bootcamp; 2-11 Yoga; 6-11 ‘De Finale'.

De start is op dinsdagavond 12 oktober om 20.00 uur op het Abdijplein. Deelname is vrijblijvend en gratis.[n]