Rene Hoondert en Jeroen de Heide zetten Loïs Marijs in het zonnetje.
Rene Hoondert en Jeroen de Heide zetten Loïs Marijs in het zonnetje. Foto: Corjan Marijs

50ste jeugdlid bij LTC de Schenge

ARNEMUIDEN - Begin oktober werd er met de aanmelding van het 50ste jeugdlid een mijlpaal bereikt voor de tennisvereniging uit Arnemuiden. LTC de Schenge had begin 2020 nog slechts 12 jeugdleden, maar dankzij de gezamenlijke inspanningen van Tennisschool Smit en een nieuwe jeugdcommissie, bestaand uit drie enthousiaste ouders, is de populariteit weer helemaal terug onder de jeugd van Arnemuiden.

 

Om weer een impuls te geven aan het jeugdtennis in Arnemuiden, werd er in het voorjaar 2020 een begin gemaakt met het promoten van tennis voor de jeugd. 

Diverse promotie activiteiten werden georganiseerd, zoals flyers rondbrengen in het dorp en gratis tennis-instuiven, waarbij alle kinderen welkom zijn om kennis te maken met tennis en het enkele keren te proberen om te ontdekken of ze het leuk vinden. 

En jawel, steeds meer kinderen van jong tot puber vonden hun weg naar het mooie tennispark in Arnemuiden. 

Voorzitter Rene Hoondert: 'De flyer actie en instuiven waren een goede promotie bij de kids en ouders, waarna onze daarop volgende zomeraanbieding een groot succes werd. Kinderen konden dan vanaf juni lid worden tot eind van het jaar tegen een zeer gereduceerd tarief in combinatie met een pakket tennislessen van onze gediplomeerde trainer Jasper Smit en ze kregen ook nog eens een tennisracket'. 

Het ledenaantal is sindsdien omhoog geschoten en blijft tot heden nog altijd groeien. 


Leuke jaarplanning

Het is duidelijk te zien dat kinderen het heerlijk vinden om samen met vriendjes en vriendinnetjes te tennissen, dus zodoende is jeugdtennis echt weer in de huiskamers binnen gedrongen. 

De jeugdcommissie maakt voor elk seizoen een leuke jaarplanning met allemaal leuke activiteiten voor zowel de jongste als oudere jeugd. Hierbij kun je denken aan instuiven, clubkampioenschap, speurtocht, bowlen, ouder-kind toernooi en nog meer andere gezellige items. 

Als het kind het leuk vindt om eens te komen tennissen, kunnen ze altijd enkele malen komen proberen en zien of het echt iets is. 

Ook als je nog niet zo goed bent, is dat natuurlijk geen enkel probleem, want tennissen is een echte oefensport waarbij je snel vooruit gaat als je het vaker doet. 

Het is dan ook zeker aan te raden om vanaf het begin enkele lessen te nemen bij de clubtrainer Jasper Smit, die zijn eigen tennisschool heeft in Zeeland. 

Loïs Marijs was degene die met de neus in de boter viel en in het zonnetje werd gezet als vijftigste jeugdlid. Ze kon een mooie bos bloemen en een nieuwe koker tennisballen in ontvangst nemen van de voorzitter en de jeugdcommissie. Loïs is bij de tennis lid geworden door een nieuwe actie, waarbij jeugdige voetballers ook konden gaan tennissen voor een minimale bijdrage. Dit heeft ook weer geresulteerd in een toename van de jeugdleden bij LTC de Schenge. 

Voorzitter Rene Hoondert ziet de ontwikkelingen met genoegen aan: 'Het is prachtig om te zien dat nu zoveel jeugd met veel plezier op ons park tennist en daarnaast ook zeker de nevenactiviteiten bijdragen aan het enthousiasme van de kinderen'. 


Informatie

Mochten er kinderen willen komen tennissen en ouders meer informatie willen, dan kan dat door te kijken op de website: www.ltcdeschenge.nl[n]