Het nieuwe shirt van VV Zeelandia Middelburg
Het nieuwe shirt van VV Zeelandia Middelburg Foto: VV Zeelandia Middelburg

Nieuw tenue voor Zeelandia Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Sinds afgelopen zaterdag schitteren alle voetballers van Zeelandia Middelburg in nieuw ontworpen tenues. Van de allerjongsten tot het eerste elftal gaat de vereniging gekleed in identieke shirts met één unieke eigenschap. Ieder team heeft namelijk zijn eigen shirtsponsor. Het nieuwe tenue werd vrijdagavond officieel gepresenteerd, onder meer met een korte promovideo.

Nieuw kledingplan
De vereniging is zo’n jaar geleden gestart met een nieuw kledingplan waarbij voor ieder team op een laagdrempelige manier op zoek is gegaan naar een eigen shirtsponsor. Mede dankzij de bijdragen van deze sponsoren kunnen de tenues door de verenging worden aangekocht en aan de teams worden geschonken. Het nieuwe shirt van Zeelandia Middelburg bestaat uit de vertrouwde groene en witte banen, maar heeft ook enkele bijzondere details. Zo staat de skyline van Middelburg op de rug van het tenue.

Verheugd
De nieuwe voorzitter van de sponsorstichting, Marc Zaaijer, is zeer verheugd met de nieuwe shirts én het slagen van het kledingplan. “Veel shirts zijn voorzien van een sponsor, van vertrouwde sponsoren tot mooie nieuwe samenwerkingen. Zeker in coronatijd - waarin veel ondernemers het lastig hebben - zijn we daar ontzettend blij mee. Er kunnen overigens nog steeds sponsoren instappen, want een aantal teams is nog vrij.”

Het nieuwe tenue brengt vooralsnog geluk voor het eerste elftal van Zeelandia Middelburg. De ploeg won zaterdag in de nieuwe tenues met 2-1 van Zaamslag en blijft daardoor koploper in de derde klasse.