Exposities

Expositie Cyanotypie

8:00 | Atelier Hoed Gezien

Bladeren, bloemen of zeewier. Allemaal zijn ze te gebruiken bij het maken van blauwdrukken. Dit is een oud fotografisch proces en wordt ook wel cyanotypie genoemd. Fotograaf Karin den Boer raakte gefascineerd door deze oude techniek. De cyanotypies van Karin den Boer zijn van 3 oktober tot 6 november van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.


Tentoonstelling Hans Warren

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

In een kleine tentoonstelling in de expositieruimte wordt van 1 november t/m 31 december materiaal getoond uit de collectie Hans Warren, zoals vogeltekeningen en originele handschriften, waaronder die van het in 1996 verschenen natuurdagboek 'Ik ging naar de Noordnol', die aansluiten bij de nieuwe publicatie in de PPF-reeks. Souterrain ZB; tijdens openingstijden bibliotheek.

 

Een Fenomeen in Veere

10:00 | Museum Veere

In de griffie en burgemeesterskamer van Van Loons geliefde Veerse stadhuis wordt getoond hoe Van Loon uitgroeide tot een fenomeen en vooral wat Veere voor hem betekende en vice versa. Tot en met 6 november in Museum Veere locatie stadhuis.

 

Expositie Liefde voor de zee

13:00 | Galerie Bank

Van 27 oktober tot en met 27 november exposeert Coby van Minnen met kleurrijke schilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Coby heeft met haar werk verschillende prijzen gewonnen zoals De Palet Publieksprijs en de Talens aanmoedigingsprijs. Geïnspireerd door muziek en gedichten heeft Coby, geboren in Terneuzen haar liefde voor de zee al op vele manieren geschilderd. Haar werk kenmerkt zich door een mix van kleur, harmonie en een knipoog. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis.


Rebecca Niculaemet Record room

14:00 | ruimteCAESUUR

Tentoonstelling, van 30 oktober t/m 5 december, is te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Op zondag is Rebecca aanwezig, waarbij een tijdslot gereserveerd kan worden. Check www.caesuur.nu voor de mogelijkheden en boek via caesuur@zeelandnet.nl.


Glaskralen

9:00 | Atelier Hoed Gezien

De glassieraden van Sabina Verkerk zijn van 6 november tot 4 december van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. U ziet een verzameling sieraden zoals ringen, hals- en oorsieraden waarin duidelijk de verschillende technieken herkenbaar zijn. Tijdens de Kunst- en Cultuurroute op zondag 7 november is Sabina Verkerk tussen 13.00 en 17.00u aanwezig bij atelier Hoed Gezien. www.sabinabeads.com


Donderdag 4 november

DigiCafé

11:00 | Dorpshuis Nimmerdor

Loopt u ook wel eens tegen vragen en problemen aan tijdens het werken op de iPhone/smartphone, iPad/tablet? Op donderdag 4 november organiseert Welzijn Veere in samenwerking met ZB Bibliotheek van Zeeland een DigiCafé voor inwoners uit de gemeente Veere. Het DigiCafe vindt plaats in Nimmerdor, Bakkersland 29 te Grijpskerke. Eigen apparaat meenemen. Vrije inloop tussen 11.00 tot 12.30 uur. Graag van tevoren opgeven via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl.

 

Bijeenkomst mantelzorgers over ‘levend verlies’

13:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Op donderdag 4 november van 13.30-15.30 uur staat de huiskamerbijeenkomst voor mantelzorgers in de ZB in het teken van levend verlies. Een vorm van rouw waar veel mantelzorgers mee te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat je partner door ziekte steeds meer verandert, of toekomstverwachtingen die door ziekte anders uitpakken dan gehoopt. Eveline Post (geestelijk verzorger bij o.a. huis voor levensvragen) zal het gesprek leiden. Aanmelden bij Manteling via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. Huiskamer) of tel. 0118-553530.

 

Vrijheidscollege kids met Dieuwertje Blok

16:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Presentator Dieuwertje Blok (1957) is al decennia een vertrouwd gezicht voor televisiekijkend Nederland. Het thema vrijheid loopt als een rode draad door haar leven. Zij zal hierover vertellen tijdens het Vrijheidscollege met kids in de ZB Bibliotheek van Zeeland op donderdag 4 november om 16.00 uur. In verband met het beperkte aantal kaartjes is aanmelden noodzakelijk.


Theaterfestival ‘Na de strijd’

19:30 | Polderhuis

Van 4 t/m 7 november organiseert Stichting Valreep op diverse locaties in Zeeland optredens. Het gaat over diepe sporen die achterblijven als de vrede eenmaal getekend is. Bij het Polderhuis in Westkapelle wordt het eenmanstheaterstuk ‘Naar Vuurland' opgevoerd. Deze uitvoering is een toneelbewerking van Stichting Valreep gebaseerd op de roman ‘Vuurland' van Andreas Oosthoek. Donderdag 4 november, Het Polderhuis, Zuidstraat 154-156 te Westkapelle. Reserveren via 0118570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl. Coronapas verplicht

 

The Doors: live at The Bowl ’68 special edition

20:00 | Cinema Middelburg

Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. Voor Doors-fans van over de hele wereld is het dé kans om het live optreden van Jim Morrison, John Densmore, Ray Manzarek en Robby Krieger op een unieke manier te ervaren. The Doors: Live At The Bowl ‘68 Special Edition” bevat het gehele concert, inclusief “Hello, I Love You”, “The WASP (Texas Radio and the Big Beat)”, “Light My Fire” en “The End”. Te zien op het grote doek in Cinema Middelburg, alleen op donderdag 4, 20.00u en zondag 7 november, 11.30u! Trailer & tickets: https://www.cinemamiddelburg.nl/doors-live-bowl-68-special-edition

 

Vrijdag 5 november

Filmcolleges: Europese Steden

15:00 | Cinema Middelburg

Onder leiding van filmwetenschapper Rudi de Boer organiseert Cinema Middelburg een nieuwe reeks filmcolleges met als titel: Europese Steden. De colleges vinden plaats in de cinema op vrijdag 5 november en 19 november van 15.00-17.15 uur. Info en Tickets: www.cinemamiddelburg.nl/filmcollege-europese-steden

 

Concert Rond Etty Hillesum

19:30 | Nieuwe Kerk

Een avond rond en vól van Etty Hillesum in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Met gastspreker Frits Barend over de actualiteitswaarde van Etty's nagelaten geschriften. Het Middelburgs Kamerkoor sluit de avond na de pauze af met het Requiem van Maurice Duruflé. Hiermee ziet het Middelburgs Kamerkoor ook haar eigen eindigheid onder ogen want ze houden, na 67 jaar, op met bestaan. Toegang gratis. Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur), Onder den Toren 1, Middelburg.

 

Zaterdag 6 november

Rommelmarkt op de Graanbeurs/Dam

8:00 | De Graanbeurs

Zaterdag 6 november is er weer de Rommelmarkt Graanbeurs/Dam. Iedere eerste zaterdag van de maand. Kraampjes met rommeltjes, antiek en curiosa, 2e hands boeken en platen en kleding, de markt is van 08.00u-16.00uur, toegang gratis.


Open Dag 'Verbinding over water'

10:00 | Zeeuws Archief

‘Verbinding over water', dat is het thema van de open dag die het Zeeuws Archief op zaterdag 6 november organiseert. Tijdens de open dag krijgt iedereen de kans meer te weten te komen over de geschiedenis van Zeeland. Daarnaast zijn er diverse exposities en is er een boekenmarkt met afgeschreven exemplaren. Het programma is op locatie en voor een gedeelte ook online te volgen. De open dag is gratis toegankelijk. Voor de rondleiding en lezingen moet je je vooraf aanmelden. Ga voor je aanmelding en het hele programma naar www.zeeuwsarchief.nl/agenda/aanmelden