Zaterdag 6 november

Bingo

14:30 | Wijkpost Bastion

Zaterdag 6 november organiseert Activiteitenvereniging Het Bastion weer de maandelijkse bingo. Start 14.30 uur, deur geopend vanaf 13.45 uur. Er zijn 8 ronden bingo en een loterij. Het adres is Bastion 40, 4331 TH te Middelburg.

 

Zondag 7 november

Presentatie dichtbundel

14:00 | Atelier Toos van Holstein

Zondag 7 november presenteert Tanja Harpe om 14.00 uur met een drankje en een hapje haar vierde dichtbundel ‘Zeebries’ gedichten over rimpelingen en veerkracht’ in het atelier van Toos van Holstein, Korendijk 56 in Middelburg. Om 14.00 en 16.00 uur zal zij voorlezen uit de nieuwe bundel.

 

Kerkdienst rond Sweelinck

10:00 | Doopsgezinde kerk

Zondag 7 november om 10 uur wordt in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg een speciale kerkdienst gehouden rond de componist Jan Pieterszoon Sweelinck, die 400 jaar geleden overleed. Ds. Leuny de Kam zal in haar overdenking ingaan op de religieuze aspecten in de muziek van Sweelinck en diens plaats in de godsdienstige veelkleurigheid van Amsterdam eind 16e, begin 17e eeuw. Een vocaal ensemble o.l.v. Aleida Post zingt van Sweelinck Christe qui lux est et dies (gregoriaans) en een vijftal psalmbewerkingen. Organist is Bert Geleijnse. Bezoekers dienen zich van per mail aan te melden: verstegena@zeelandnet.nl of tel. 06-22953385. De kerkdienst is de afsluiting van het Sweelinckweekend. Voor informatie en het bestellen van kaarten voor de activiteiten: www.derijckereorgel.nl

 

The Doors: live at The Bowl ’68 special edition

11:30 | Cinema Middelburg

Op 5 juli 1968 zetten The Doors het podium van de Hollywood Bowl in vuur en vlam met een legendarisch optreden dat wordt beschouwd als het beste wat de band ooit op film heeft vastgelegd. Voor Doors-fans van over de hele wereld is het dé kans om het live optreden van Jim Morrison, John Densmore, Ray Manzarek en Robby Krieger op een unieke manier te ervaren. The Doors: Live At The Bowl ‘68 Special Edition” bevat het gehele concert, inclusief “Hello, I Love You”, “The WASP (Texas Radio and the Big Beat)”, “Light My Fire” en “The End”. Te zien op het grote doek in Cinema Middelburg, alleen op donderdag 4, 20.00u en zondag 7 november, 11.30u! Trailer & tickets: https://www.cinemamiddelburg.nl/doors-live-bowl-68-special-edition

 

Poëziemanifestatie

14:00 | The Common House Elliott

Zondag 7 november vindt de jaarlijkse poëziemanifestatie plaats van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg. In The Common House Elliott aan de Lange Noordstraat 48 treden dichters op, die medewerking verleenden aan de bundel Ademtuin, uitgebracht door de Werkgroep Poëzie van de Kunst- en Cultuurroute. De middag begint om 14:00 uur en is vrij toegankelijk (met corona-toegangsbewijs of testbewijs). Het thema van Ademtuin is ‘Lucht’.


Rosann zingt en ouderen vertellen

14:30 | De Spot

In het kader van het festival Na de Strijd, georganiseerd door Stichting valreep, zingt en speelt Rosann, singer-songwriter uit Groede. Ze zingt een mix van eigen nummers en covers, zowel in het Nederlands als in het Engels. De muziek van Rosann wordt gevolgd door de verhalen van vier ouderen. Zij vertellen over hun herinneringen aan de oorlogsjaren. Nico Out begeleidde het project In mijn Buurt en interviewt ‘live’ een viertal ouderen die hun verhalen ook met de toeschouwers willen delen. Zaterdag 7 november, De Spot Middelburg, aanvang 14.30 uur. Kaartverkoop via www.despotmiddelburg.nl. Voor meer info: www.valreep.com


Dinsdag 9 november

Workshop Thuisarts.nl in Middelburg (Digivitaler)

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Op Thuisarts.nl kun je op verschillende manieren zoeken, zoals op zoekwoord, op lichaamsdeel of via een alfabetische lijst. Elk onderwerp begint met een korte samenvatting. Als je verder klikt, krijg je antwoord op vragen als: waardoor komt het? Kan het kwaad? Wat kan ik er zelf aan doen? Hoe wordt het behandeld? Wanneer moet ik contact opnemen met de huisarts? In deze workshop leer je hoe je Thuisarts.nl zelf kunt gebruiken. Meenemen: laptop of tablet plus oplader. Wil je meer weten over de cursussen in ZB Bibliotheek van Zeeland? Neem dan contact met ons op via media-educatie@dezb.nl.

 

Tour de Bieb, activiteit voor mantelzorgers

13:30 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Heb jij als mantelzorger zin in een middag vol inspirerende verhalen door vakmensen met passie voor hun werk? Doe dan mee met de Tour de Bieb op 9 november, 13.30 tot 15.30 uur, Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg. Niets is zo leuk als luisteren naar verhalen van mensen die met passie over hun vak vertellen. Tijdens de Tour de Bieb bezoek je in een klein groepje in een roulatie systeem vier verschillende mensen die werken in de Zeeuwse Bibliotheek. Zo breng je een bezoek aan het erfgoed in het magazijn en de kluis van de bibliotheek, waar weinig mensen rechtstreeks toegang hebben. De Zeeuwse Milieu Federatie nodigt je uit in hun kantoor, waar niet alleen de planten ‘groen’ zijn. Als laatste trakteert Manteling de deelnemende mantelzorgers op informatie. Aanmelden: bij Manteling: 0118-553530 of info@mantelingwalcheren.nl.

 

Lezing: Verhalen over Zeeuwen en Zeeuwse sferen in de beeldende kunst

14:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

In verschillende musea is kunst te vinden met een Zeeuws tintje. Kunstenaars zijn hier geboren of getogen, trekken er naartoe en vinden er werk en vooral inspiratie. Zeker rond 1900 is het mooie Zeeuwse land zeer populair: de ligging aan zee zorgt voor het speciale licht en het karakter van het ongerepte land trekt vele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Een verkenning door de tijd naar Zeeuwse sferen in de beeldende kunst. De lezing, met veel beeldmateriaal, wordt door mevrouw Gees-Ineke Smit gegeven op dinsdag 9 november van 14.00 tot 16.00 uur in het Betje Wolff Auditorium in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg (coronatoegangsbewijs is verplicht). Meer informatie en opgave: ZVU, tel. 0118- 634800 of https://www.volksuniversiteitzeeland.nl

 

Prijsuitreiking Zeeuwse Boekenprijs

17:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Programma: 17.15u Inloop. 17.45u Opening en uitreiking van de Prijs van de Zeeuwse Boekhandels en de ZBP-accolades met als slot de uitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs 2021. 18.30u Afsluiting met aansluitend buffet en film Spencer van Film by the Sea door het jaar heen (beide optioneel). De toegang tot de prijsuitreiking is gratis. Wil je deelnemen aan het buffet dan zijn de kosten € 17,50 inclusief één consumptie. Daarnaast is het mogelijk om de film apart te boeken voor € 9,- (bij de reservering kun je de keuze aangeven). Aanmelden kan t/m 3 november.


Woensdag 10 november

Natuurspreekuur ‘Strandfossielen’

13:30 | Terra Maris

Op woensdag 10 november tussen 13.30 en 15.30 uur organiseert Terra Maris in samenwerking met de Werkgroep Geologie van het Zeeuws Genootschap het Natuurspreekuur: Strandfossielen. Als je op één van jouw tochten struinend langs het strand schelpen hebt gevonden waarvan je de naam niet weet, kom dan naar het natuurspreekuur. Harry Raad, deskundige op het gebied van Nederlandse recente en fossiele schelpen, geeft informatie en beantwoordt vragen over je vondst(en). Deelname: gratis exclusief museumbezoek. Reserveren: niet nodig.