Afbeelding

Nieuwe Wereldwinkel in Serooskerke

Algemeen

SEROOSKERKE - De Wereldwinkel Serooskerke verhuist naar de Torenstraat. De voormalige bakkerij ‘opslag’ is door de nieuwe eigenaar omgebouwd naar een knusse winkel en die wordt nu gehuurd door de Wereldwinkel. Het bestuur van de Wereldwinkel was op zoek naar een nieuwe winkelruimte, omdat het oude gebouw aan de Wilgenhoekweg gesloopt gaat worden.

Eigenaars en verhuurders Wendy Jongepier en Sybren Willems zijn blij met deze oplossing. Ze zijn bezig met een grondige verbouwing van het pand. Ook het bestuur van de Wereldwinkel is heel tevreden met de nieuwe locatie. Voorzitter Peter Louwerse : “We hopen op meer klanten op deze prachtige locatie. We bestaan nu 33 jaar en door de corona-epidemie hebben we veel omzet gemist. We willen graag dé cadeauwinkel van Serooskerke zijn.”

De Wereldwinkel Serooskerke draait geheel op vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Zo is er een stichtingsbestuur van vijf mensen en momenteel zijn er 22 mensen die winkeldiensten draaien en de in- en verkoop verzorgen. De meeste producten worden betrokken bij Fair Trade Original in Culemborg. De winkel hoeft geen grote winst te draaien maar probeert elk jaar wat over te houden om de kosten te dekken en om bijvoorbeeld de winkelinrichting te kunnen vernieuwen.

De Wereldwinkel opent de deur van het nieuwe pand op woensdag 10 november. Op zaterdag 13 november om 11.00 uur is de officiële opening door wethouder Chris Maas. Iedereen is van harte welkom en kan tevens profiteren van een aantrekkelijke korting op een pak koffie in de openingsweek.Voor de kinderen is er een kleine verrassing.