Exposities

Tentoonstelling Hans Warren

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

In een kleine tentoonstelling in de expositieruimte van Souterrain ZB wordt tijdens openingstijden van de bibliotheek, t/m 31 december materiaal getoond uit de collectie Hans Warren, zoals vogeltekeningen en originele handschriften, waaronder die van het in 1996 verschenen natuurdagboek 'Ik ging naar de Noordnol', die aansluiten bij de nieuwe publicatie in de PPF-reeks.

 

Glaskralen

9:00 | Atelier Hoed Gezien

De glassieraden van Sabina Verkerk zijn tot 4 december 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. U ziet een verzameling sieraden zoals ringen, hals- en oorsieraden waarin duidelijk de verschillende technieken herkenbaar zijn. www.sabinabeads.com


Expositie Liefde voor de zee

13:00 | Galerie Bank

T/m 27 november exposeert Coby van Minnen met kleurrijke schilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis.


Rebecca Niculae in ruimteCAESUUR met Record room

14:00 | ruimteCAESUUR

Rebecca Niculae is gefascineerd door de wijze waarop wij zelf dingen construeren en opnemen. Tijdens haar werkperiode bij ruimtecaesuur onderzoekt zij het begrip set (decor) door een nieuwe ruimte te bouwen. Dit resulteerde in Record room. De tentoonstelling is te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur t/m 5 december. Op zondag is Rebecca aanwezig, waarbij een tijdslot gereserveerd kan worden. Check www.caesuur.nu voor de mogelijkheden en boek via caesuur@zeelandnet.nl.

 

Woensdag 10 november

Natuurspreekuur ‘Strandfossielen’

13:30 | Terra Maris

Op woensdag 10 november tussen 13.30 en 15.30 uur organiseert Terra Maris in samenwerking met de Werkgroep Geologie van het Zeeuws Genootschap het Natuurspreekuur: Strandfossielen. Deelname: gratis exclusief museumbezoek. Reserveren: niet nodig.

 

Donderdag 11 november

Workshop Trap er niet in! Online oplichting!

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

In deze workshop leer je hoe je fraude via Whatsapp, mail en andere media herkent en hoe je je daar tegen kunt beschermen. Aanmelden via de website.

 

Lezing over de Oostkerk

19:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Tijdens deze lezing ontdekt u de rijke religieuze geschiedenis van de Zeeuwse hoofdstad en hoe uniek de vorm van de Oostkerk is. De lezing wordt door mevrouw Van Leeuwen gegeven op donderdag 11 november van 19.00-21.00 uur in het Betje Wolff Auditorium in de ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg (coronatoegangsbewijs is verplicht). Informatie en opgave: ZVU, tel. 0118-634800 of via https://www.volksuniversiteitzeeland.nl

 

Vrijdag 12 november

Club Rainbow

9:41 | Cinema Middelburg

Club Rainbow: een reeks lhbtiq films in Club Cinema. De reeks start op vrijdag 12 november om 19.30 uur. Rialto: Colm heeft een fijn leventje met zijn vrouw en kinderen maar hij leeft al lang met zijn geheime homoseksuele gevoelens. Op een dag heeft hij seks met Jay, een 19-jarige prostituee. Een dag later verschijnt Jay op zijn kantoor en perst hem af. Colm is nog bevangen van zijn eerste ervaring en blijft met hem omgaan en voor Jay is het geld welkom. Als Colm door een reorganisatie ontslag krijgt stort zijn leven in. Hij kan zijn onrust alleen kwijt bij Jay...Trailer & tickets: www.cinemamiddelburg.nl


Zaterdag 13 november

Strandjutten

14:00 | Terra Maris

Terra Maris organiseert op zaterdag 13 november van 14.00 tot 16.00 uur de activiteit Strandjutten. Lekker struinen met de Jutter langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet natuurlijke aanspoelsels. De activiteit is alle leeftijden. Reserveren is noodzakelijk, bij voorkeur via www.terramaris.nl of tel. 0118-582620.


Najaarsconcert door Apollo Brass

19:30 | Dorpskerk

Op zaterdag 13 november zal koperensemble Apollo Brass uit Domburg een najaarsconcert verzorgen in de Dorpskerk aan het Dorpsplein te Aagtekerke. In het programma zit onder andere de prachtige werken van de Britse componist Jim Parkers ‘Midsomer Murders’, ‘Ground Force’ en ‘Soldier Soldier’. Aanvang 19.30 uur, conform de huidige coronamaatregelen.

 

Open Huis presenteert

20:00 | Dorpskerk

Zaterdag 13 november presenteert Open Huis een optreden van de Sunshine Cleaners. Dit is een kwartet bestaande uit Jaqueline Heijmans (zang) Sjef Hermans (gitaar en zang) Geert de Heer (multi instrumentalist) enWissem Ziadi (viool en Arabische luit). U bent van harte welkom in de Dorpskerk van Sint Laurens, Van Cittersstraat 69 in Sint Laurens. Aanvang 20.00 uur. De kerkzaal is om 19.30 uur open. Op dit moment is het toegestaan om 50 personen te ontvangen, dus reserveren is aan te raden. Neem alstublieft uw QR code mee. Reserveren: djlouws@zeelandnet.nl.

 

Zondag 14 november

Engelstalige kerkdienst

19:30 | Gasthuiskerk

Time4God Engelstalige kerkdienst in de Gasthuiskerk in Middelburg. Voorganger is Luuk Deventer uit Kapelle. Iedereen welkom! Meer info:www.time4god.com

 

Zoldergeheimen

13:00 | Terra Maris

Op zondag 14 november kunnen bezoekers de verborgen schatten van Terra Maris in Oostkapelle bewonderen. De rondleidingen starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Deelname: entreeprijs museum.


Parkconcert

15:30 | Zeeuwse concertzaal

De Zeeuwse Concertzaal organiseert de komende wintermaanden iedere maand een parkconcert op zondagmiddagen in de Zeeuwse Concertzaal. Aanvang 15.30u. Het eerste ‘parkconcert' is op zondag 14 november. Dan bijt het trio Sol y Luna, met aanstekelijke zonnige Mexicaanse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek de spits af. Tickets via de Drukkerij of www.zeeuwseconcertzaal.nl

 

Dinsdag 16 november

Informatiebijeenkomst Digitale nazorg

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

In de informatiebijeenkomst Digitale Nazorg kom je te weten waar je zelf op moet letten en wat je kunt regelen voor jouw nabestaanden. Ook biedt deze bijeenkomst houvast voor nabestaanden die te maken krijgen met een digitale nalatenschap. Meer info over de cursussen in ZB Bibliotheek van Zeelandvia media-educatie@dezb.nl

 

Woensdag 17 november

Online workshop: Veilig omgaan met wachtwoorden

13:00 | 

Ben je ook het overzicht kwijt in al de wachtwoorden en gebruikersnamen die je nodig hebt? Tijdens deze workshop leer je onder andere het ordenen en veilig vastleggen van al je inloggegevens. Daarnaast krijg je tips en trucs voor het maken en onthouden van sterke wachtwoorden. De training is online met Google Meet. Je hebt stabiel internet, webcam en microfoon nodig en gebruik daarom het liefst je computer of laptop. Uiterlijk een half uur voor aanvang ontvang je de aanmeldlink naar de online omgeving. De docent neemt van te voren contact op. Als je geen ervaring hebt met Google Meet, dan legt de docent dit uit. Aanmelden via de website.