EXPOSITIES

Glaskralen

9:00 | Atelier Hoed Gezien

De glassieraden van Sabina Verkerk zijn tot 4 december 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.  www.sabinabeads.com


Tentoonstelling Hans Warren

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van ZB t/m 31 december, Souterrain ZB; tijdens openingstijden bibliotheek.


Expositie Liefde voor de zee

13:00 | Galerie Bank

Tot en met 27 november schilderijen in Galerie BANK Aagtekerke.  Toegang gratis.


Rebecca Niculae met Record room

14:00 | ruimteCAESUUR

Tentoonstelling /m 5 december.  Te bezoeken op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.


Zeeuwse muzikanten in lockdown

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Fotografe Tanja Hoogerheijde uit Middelburg dinsdag 30 november t/m vrijdag 31 december eerste verdieping in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg tijdens de openingsuren.


Woensdag 24 november

Repair Café op tournee

10:00 | De Wegwijzer

Woensdag 24 november van 10.00–11.45 uur strijkt het Repair Café Koudekerke neer in Zoutelande. U bent van harte welkom met uw defecte apparaten, van een koffiezetter, waterkoker, naaimachine tot radio of elektrisch gereedschap. De vrijwilligers van Koudekerke en enkele vrijwilligers uit Zoutelande proberen uw apparaten een nieuw leven te geven. Geen defecte apparaten? Even komen buurten mag natuurlijk altijd. Locatie: De Wegwijzer, Willibrordusplein 26 Zoutelande

 

Online: Hoe werk je in de CLOUD?

13:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Tegenwoordig is het ook mogelijk om documenten online op te slaan ´in de Cloud´. Ontdek het werken in de Cloud tijdens deze cursus. Wil je foto’s die je met je telefoon maakt ook zichtbaar hebben op je PC? Of wil je een document dat je downloadt op meerdere apparaten kunnen benaderen? Soms werk je er zelfs al mee zonder dat je het in de gaten hebt: de Cloud. OneDrive, iCloud, GoogleDrive en DropBox zijn de bekendste voorbeelden. De training is online met Google Meet. Je hebt stabiel internet, webcam en microfoon nodig en gebruik daarom het liefst je computer of laptop. Uiterlijk een half uur voor aanvang ontvang je de aanmeldlink naar de online omgeving. De docent neemt van te voren contact op. Als je geen ervaring hebt met Google Meet, dan legt de docent dit uit. Voor deze digitale workshop is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt of een pc met webcam en geluid. Aanmelden via de website

 

Legpuzzel-o-theek

14:00 | Polderhuis

Elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur kun je in de winkel van het Polderhuis weer een mooie puzzel uit zoeken om thuis te maken. Even helemaal concentreren op de puzzelstukjes i.p.v. corona maatregelen en quarantaine. Dat geeft een mens rust. Door een deelnemerskaart aan te schaffen voor €10,00 kun je 10x een puzzel om komen wisselen in een ruim assortiment. Er zijn puzzels voor kinderen en volwassenen, van 20 tot wel 2000 stukjes.

24 en 25 november

Zelf leren batikken in Middelburg

14:00 | Pennywafelhuis

Zelf leren batikken op 24 en/of 25 november in Middelburg i.s.m. het Pennywafelhuis. Meer informatie en aanmelden via Liesbeth Labeur: liesbethlabeur@gmail.com. In een dag (of twee dagdelen) maak je een eigen batik onder begeleiding van kunstenaar en batikonderzoeker Sabine Bolk. U bent welkom om zich in te schrijven voor de cursus. Er zijn nog enkele plaatsen. De workshops is inclusief materiaal.


Donderdag 25 november

Dansvoorstelling No Bodies

20:00 | Stadsschouwburg Middelburg

In de voorstelling No Bodies, gechoreografeerd door huischoreograaf Jordy Dik, gaan elf dansers en drie muzikanten van Compagnie 21 op zoek naar wie zij willen en mogen zijn. Zonder fluwelen handschoenen zoeken zij de confrontatie met het onbekende. Te zien op 25 november om 20.00 te zien in de Schouwburg Middelburg.

 

Vrijdag 26 november

Club Rainbow

19:30 | Cinema Middelburg

Cinema Middelburg en Roze 50+Zeeland organiseert het mini-filmfestival Club Rainbow. We gaan terug naar april 1996 in Madrid. Een van de populairste late-night shows gaat de straat op voor een segment over prostitutie en ineens komt zij in beeld; lang bruin haar, felrode lippen, volle borsten en een scherp gevat babbeltje. Vrijwel overnacht wordt Cristina ‘La Veneno’ Ortiz (1964-2016) een mediasensatie en ontpopt ze zich in een van de meest zichtbare trans personen in de Spaanse entertainmentindustrie. Meer info, trailer & tickets: www.cinemamiddelburg.nl/veneno-club-rainbow-club-zaal

 

Live najaarsconcert EMM

19:30 | Johanneskerk

Tù biêt het Vietnamese woord voor tot ziens is de titel van het najaarsconcert 2021 van Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke. Concert is gratis live vanuit de Johanneskerk in Serooskerke op www.emm-serooskerke.nl te volgen zijn. Als fanfare zeggen wij na 13 jaar met dit concert tot ziens tegen onze dirigent Gerrit-Jan Verhage. Hij zal tijdens dit concert het stokje overdragen aan onze nieuwe dirigent Lucas van Waeyenberge. Op het programma staan nummers uit diverse genres als pop, volksmuziek, musical, klassiek en marsen. Tijdens het concert zal een beperkt aantal personen aan publiek aanwezig zijn.

 

Flamenco Biennale

20:00 | Zeeuwse concertzaal

Tweede concert van de Flamenco Biennnale in de Zeeuwse Concertzaal. Vrijdag de Spaanse barokgitarist en luitspeler Enrike Solinís om het publiek te verleiden. Solinís, een protegé van de wereldberoemde gambist Jordi Savall, en die speelde met groten uit de oude muziek als René Jacobs en Emmanuelle Haïm, laat met zijn kwartet met ongekende swing en rijke improvisaties horen hoe ‘flamenco’ kan klinken.

 

Zaterdag 27 november

Sinterklaasconcert

16:00 | Nieuwe Kerk

Op zaterdag 27 november geeft het bekende orgelduo Marien Stouten en Jan Peter Teeuw een populair orgelconcert voor 4 handen in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Op het programma staan werken met Sinterklaasthema's, zoals de ‘Sintrada' en de Sint Nicolaassuite, gecomponeerd door Jan Peter Teeuw.  De QR-code is verplicht.

Zondag 28 november

Gitaarconcert

15:00 | Doopsgezinde kerk

Gitaarconcert door Karlijn Geleijnse en Rein Koolen op zondag 28 november om 15.00 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Reserveren via www.kerkbiedtpodium.nl noodzakelijk. Gratis toegang, collecte bij uitgang. Organisatie: Kerk biedt Podium.

 

Zeeuws Orkest met soliste

15:30 | Zeeuwse concertzaal

Concert op 28 november met de Shéhérazade van Ravel van Christianne Stotijn, mezzo-sopraan, als solist. Christianne is een zangeres van wereldfaam.s. Het programma kenmerkt zich door de samenstelling van niet vaak te horen orkestwerken. Zoals de stukken van Ives en van de Zeeuwse componist Daan Manneke. kaarten bestellen via www.zeeuwsorkest.nl of via zeelandtheaters.

 

29 november, 1 en 3 december

Kunstgeschiedenis

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Minicursus kunstgeschiedenis: Barok. De Barok is een bijzonder boeiende periode in de kunstgeschiedenis. Op een speelse, toegankelijke manier maak je kennis met de kunst en cultuur, de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst, de ontwikkeling van muziek, poëzie en wetenschap. De module bestaat uit 6 bijeenkomsten. U kunt starten op maandag 29 november, woensdag 1 december of op vrijdag 3 december. ZB Bibliotheek voor Zeeland. Aanmelden en informatie via de website!