Teams tafeltennis Arnemuiden draaien prima seizoen

ARNEMUIDEN - De week voor de laatste Covid maatregelen werd de laatste speelronde in de afdelingscompetitie tafeltennis afgewerkt door de vier teams van ttv Arnemuiden.Al met al werd er een prima najaar gedraaid.


Team twee speelde als enige thuis de derby tegen Middelburg. Ze hadden nog vijf punten nodig voor de veilige vierde plek en deze zouden ze ok behalen.


Behoud 2e klasse
In de eerste drie enkelspelen werden al direct twee winstpartijen behaald; Erik Schuurman beet de spits af tegen kopman Adriaanse en kwam vlot 2-0 voor in games. Helaas verloor hij de grip op de partij en na een nipt verloren vierde game werd ook de vijfde verloren.
Marc Riemens won wel diep in de vijfde na eveneens een ruime voorsprong in rook te hebben zien opgaan en voorzitter Arnold de Gier had een simpele zege. Na een verloren dubbelspel en verlies van Gier en Schuurman, pakte Riemens de draad weer op met wederom winst in de vijfde game.
Gier, die wat rugklachten had opgelopen wegens verbouwings werkzaamheden, kwam toch netjes weer tot winst in zijn laatste enkelpartij en Riemens druktemet goede vorm het vijfde punt en zijn hattrick door met een 3-1 zege.
Schuurmans laatste partij was voor de statistiek; einduitslag 5-5 en prima behoud in de tweede klasse.


Mooie zege
van het
eerste team



Het vlaggenschip, dat de ronde ervoor reeds de titel binnen had in de hoofdklasse, speelde een prima partij tegen Hotak uit Hoogerheide. Met een uitblinkende Marc Hackenberg, die driemaal zonder gameverlies won en de show stal met enkele mooie rally's met verdedigende hoge ballen. En tevens een sterk invallende Izak Heijboer, die normaal in de derde klasse uitkomt. Hij wist in zijn laatste partij een ware Houdini-act uit te voeren; na 0-2 achter pakte hij alsnog met 12-10 in de vijfde game de winst. Een enorme verrassing, temeer ook daar hij in de beslissende game met 5-0 achter stond.
Tot slot zorgde De Heide ervoor dat hij de competitie ongeslagen afsloot, echter ging dat niet zonder slag of stoot in zijn laatste partij. Na een 1-2 achterstand in games en zelfs 1-5 en 3-7 in de beslissende vijfde game, trok hij toch met een hoop strijdlust de partij uit het vuur.
Een mooie 2-8 zege en volgend seizoen wacht de landelijke derde divisie.


Team 3
Team 3 was reeds uitgespeeld en zij hebben een uitstekend seizoen gespeeld met een mooie plek in de middenmoot. Volgend seizoen weer netjes derde klasse voor lijn, Zwemer, Heijboer, Lajos en Meliefste.


Team 4
Team 4 gaat echter nog even door want zij gaan nog een promotie wedstrijd spelen om naar de derde lasse te kunnen promoveren. Vrijdag speelden Anita Kusse, Nico Barends en de nog ongeslagen Casper van Belzen uit bij Reanaert.
Twee zeges van Casper, het dubbelspel en een van Anita en Nico waren het resultaat.
Voor Casper waren de druiven ietwat zuur, want hij verloor in de laatste wedstrijd zijn ongeslagen status tegen Huub de Maat.
Even zonde en balen, maar nu weer opladen voor de laatste wedstrijd volgende week, dan hoopt dit team te promoveren.[n]