EXPOSITIES

Water en Zee-land op doek

9:00 | atelier Hoed Gezien

De Zeeland en waterschilderijen van Leontien Hooi zijn tot 15 januari 2022 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

Zeeuwse muzikanten in lockdown

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

De tentoonstelling bestaat uit 44 foto’s van muzikanten die op deze manier toch weer even een podium krijgen.

 

Tentoonstelling Hans Warren

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden t/m 31 december, Souterrain ZB; tijdens openingstijden bibliotheek.

 

Expositie in Wintersfeer

13:00 | Galerie Bank

Tot en met 23 december, Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.

 

Woensdag 8 december

Natuurspreekuur ‘Strandfossielen’

13:30 | Terra Maris

Op woensdag 8 december tussen 13.30 en 15.30 uur organiseert Terra Maris in samenwerking met de Werkgroep Geologie van het Zeeuws Genootschap het Natuurspreekuur: Strandfossielen. Als je op één van jouw tochten struinend langs het strand schelpen hebt gevonden waarvan je de naam niet weet, kom dan naar het natuurspreekuur. Harry Raad, deskundige op het gebied van Nederlandse recente en fossiele schelpen, geeft informatie en beantwoordt vragen over je vondst(en). Deelname: gratis exclusief museumbezoek. Reserveren: niet nodig.

 

Lezingenreeks De kosmische Levensboom

19:30 | online

De Theosofia schets ons een groots uitzicht, en geeft ons juist daardoor de inspirerende basis voor ons leven in het hier en nu. Is het verre toekomstmuziek om een kosmische medewerker te worden, of zijn wij het al? De online lezingen beginnen om 19.30 uur en er is de mogelijkheid om tijdens de lezing vragen te stellen. Lezing volgen: https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen/locaties/online; 8 december De hartenklop van de levende Zon. De kosmische cyclussen betekenen veel meer dan enkel 'tijdsperioden'. Alle leven drukt zich uit in pulsen, in cyclussen van innerlijk en uiterlijk bestaan. Welke relatie hebben de cyclussen in ons leven met kosmische cyclussen, zoals die van de zonnevlekken? 

 

Donderdag 9 december

Muziekdocumentaire over Paolo Conte

14:30 | Cinema Middelburg

Cinema Middelburg presenteert vanaf donderdag 9 december op meerdere dagen de muziekdocumentaire over Paolo Conte, It’s Wonderful.De Italiaanse zanger, pianist, componist en tekstschrijver Paolo Conte is al decennia lang een beroemde muzikale persoonlijkheid. Zijn muziek heeft de kracht om, net als een mooie film, verhalen te vertellen en emoties op te wekken. Hij is door de New York Times ook wel vergeleken met Tom Waits en Randy Newman. Paolo Conte. Via con me (it’s wonderful) van regisseur Giorgio Verdelli, strekt zich uit over een periode van 50 jaar en gaat over meer dan enkel muziek. De kijker wordt meegevoerd langs de meest bekende liedjes, grote concerten en niet-eerder-uitgebracht materiaal. Maar ook de vriendschappen, gedachten en reflecties van de artiest komen aan bod. Verdelli heeft voor deze film gebruik gemaakt van het rijke persoonlijke archief van Conte, waarin beelden te zien zijn van zijn internationale tours en unieke momenten die zijn bijzondere carrière hebben gevormd. De film is een voortdurende ontdekkingsreis in de buitengewone wereld van Paolo Conte.Info en tickets: www.cinemamiddelburg.nl/paolo-conte-its-wonderful


 

Liften 2: Girls Night-Inn komt naar Middelburg

20:00 | Stadsschouwburg Middelburg

Ga voor de ultieme escape in Stadsschouwburg Middelburg. Na het succes van “Liften” bundelen Joke de Kruijf, Winston Post en Frédérique Slyterman van Loo hun krachten in dit ontroerende nieuwe hoofdstuk uit de Liften-reeks. Oprechte gesprekken en gevatte humor: een mooie mengeling van het leven en een ode aan vriendschap. Liften 2: Girls Night-Inn is te zien op 9 december om 20:00 uur in de Stadsschouwburg in Middelburg. Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op: https://www.il-entertainment.nl/liften2

 

Zaterdag 11 december

Kerstmarkt aan de gracht

11:00 | Herengracht en Penninghoeksingel

Zaterdag 11 december a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Herengracht en Penninghoeksingel in Middelburg: een rommelroute in kerstsfeer.

 

Hippe gebreide sokken

13:00 | Polderhuis

Woensdag 16 en 29 december van 13.00 tot 16.00 uur verkopen Katrien en Kee in de winkel van het Polderhuis hippe gebreide sokken, daarnaast hebben ze ook mutsen, mondkapjes met Zeeuwse twist (ook in kindermaat) en pannenlappen met een biesje schortenstof. Heb je ook van die koude voeten bij het #thuiswerken, dan zijn gebreide sokken een prima oplossing om dat tegen te gaan. De sokken zijn hand gebreid zoals oma dat vroeger deed. De sokken worden ook op bestelling gemaakt. Een mooi cadeau voor kerst of verjaardag! Kijk ook eens bij de andere producten die de dames hebben gemaakt.


 

Rondleiding Ter Hooge

10:00 | 

Thema-wandeling op zaterdag 11 december 10.00 uur: “Winterse Rust”. Het is rustig in het bos. Dat wil niet zeggen dat er niets interessants te beleven valt. Het is alleen al leuk om lekker warm ingepakt door de ritselende afgevallen blaadjes te stappen. Nu de bladeren van de bomen af zijn kunnen de verschillende vormen van de diverse boomsoorten bekeken worden. En er is meer te zien aan de kale takken. Vruchtjes, noten en zaden, gallen en de verlaten vogelnesten. Het kasteel is nu vanuit allerlei gezichtspunten, ongehinderd door gebladerte, te bewonderen. Let op! Het vertrek is vanaf de parkeerplaats aan de Breeweg (tegenover kaasboerderij “Pitteperk”).Graag vooraf gepast betalen aan de gids: volwassenen 3 euro, kinderen van 6 t/m 12 jaar 1,50, IVN-leden gratis. Honden mogen mee, mits aangelijnd.Aanmelden voor de excursie is noodzakelijk op: activiteiten@ivnwalcheren.nl; info: www.ivn.nl/afdeling/walcheren/activiteiten.

 

Pianist Hannes Minnaar in Zeeuwse Concertzaal

15:00 | Zeeuwse concertzaal

“Hannes Minnaar laat de Goldbergvariaties roetsjen, trippelen en stralen”, kopte de Volkskrant na een uitvoering vorig jaar. Minnaar – opgegroeid in Yerseke en inmiddels Nederlands meest gevraagde pianist – dook tijdens de lockdown in Bachs iconische meesterwerk en kwam er gelouterd weer uit. Het resultaat presenteerde hij dit najaar op cd en zaterdag 11 december 15.00 uur ‘live’ in de Zeeuwse Concertzaal. Met een extra Zeeuws tintje: de speciaal voor dit project gecomponeerde ‘Gedanken zu Bach’ van Daan Manneke zorgen voor een eigentijds intermezzo.

 

Dinsdag 14 december

Workshop Back-up maken Windows 10

10:15 | ZB Bibliotheek van Zeeland

Dinsdag 14 december: ZB bibliotheek van Zeeland; 10.15 – 12.15 uur. Aanmelden via de website. Je leert o.a. hoe je een systeemback-up maakt en hoe de herstelfunctie werkt. Wil je meer weten over de cursussen van ZB Bibliotheek van Zeeland? Neem dan contact met ons op via media-educatie@dezb.nl.

 

Woensdag 15 december

Lezingenreeks De kosmische Levensboom

19:30 | online

De online lezingen beginnen om 19.30 uur en er is de mogelijkheid om tijdens de lezing vragen te stellen. Hoe je de lezingen kunt volgen vind je op de website: https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen/locaties/online/. Tijdens de lezingen zijn vragen welkom via de chat en e-mail. 8 december De hartenklop van de levende Zon. De kosmische cyclussen betekenen veel meer dan enkel 'tijdsperioden'. Alle leven drukt zich uit in pulsen, in cyclussen van innerlijk en uiterlijk bestaan. Welke relatie hebben de cyclussen in ons leven met kosmische cyclussen, zoals die van de zonnevlekken?