Afbeelding
Foto: Jerina Brasser

Sporten in de lockdown: SV Serooskerke

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

SEROOSKERKE - Voor Sportvereniging Serooskerke was het flink puzzelen om voor alle groepen een geschikt moment te vinden om te kunnen sporten. Met goed overleg met de gemeente Veere kon de vereniging alle groepen op maandag gelijk een vervangende tijd en locatie geven.

Jerina Brasser (secretaris) geeft turnles aan meiden van verschillende leeftijden. “De jeugdleden zijn gelukkig flexibel en ze willen graag sporten, dus die hebben we bijna allemaal kunnen inroosteren. Alleen de Free Run groep kan niet doorgaan. De trainer moet zes dagen in de week werken en dan is het niet mogelijk om overdag ook nog een training te geven.” De oudere leden van Sportvereniging Serooskerke hebben samen besloten om tijdelijk niet te sporten. “Sommigen willen voldoende afstand houden of voelen zich niet prettig bij het risico van samen sporten. Tijdens het volleyballen of dansen kom je toch met elkaar in contact, dus dan is het beter om een rustpauze te nemen en de lessen stil te leggen.”

Cheerleaders
Sinds september heeft Sportvereniging Serooskerke een cheerleaders-groep. De vijf meiden zouden graag een groep aanvullen met jongens en kleinere meisjes om samen mooie stunts te kunnen uitvoeren. “Cheerleaden is een actieve sport waarbij je goed moet samenwerken. De groep is nog klein, dus belangstellenden mogen zeker komen kijken.”