Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Column Harald Bergmann: ‘Kijk naar elkaar om’

Door: Advertorial Algemeen

Beste Middelburgers,

De kersttijd is het moment waar velen van ons naar uitkijken. De dagen zijn donkerder en in huis maken we een gezellige sfeer. Een kerstboom, lichtjes en de kerstgedachte. De sfeerverlichting van de ondernemers in de winkelstraten. Jammer dat ook deze kerstperiode donkerder is dan we gewend zijn. Of we met de hele familie gezamenlijk thuis of in de vele gezellige restaurantjes in onze mooie monumentale binnenstad kunnen dineren hangt af de maatregelen die dan gelden. 

Bezinning
Het is een tijd van bezinning. Vele hard werkende ondernemers verkeren al lange tijd in moeilijke tijden. In het bijzonder de horeca. Ondernemers die hun spaargeld moeten aanspreken in plaats van met de kerstdrukte in hun café of restaurant flink uit te pakken. Veel inwoners zijn zelf ziek geworden. Anderen hebben dierbaren onverwachts door het virus verloren. Maar wat fijn om nog steeds te zien dat veel inwoners, ondanks deze crisis, zich onvoorwaardelijk blijven inzetten voor anderen. Vanuit hun werk of belangeloos als vrijwilliger. Ook deze kerst doe ik weer een uitzonderlijk beroep op uw creativiteit om met elkaar verbonden te blijven. Om de op de loer liggende eenzaamheid tegen te gaan. En om solidariteit te tonen met de mensen om ons heen. Dichtbij en verder weg. Een extra kerstgroet op de post, een liefdevolle videoboodschap versturen of een kerstboeketje laten bezorgen om te laten weten dat je aan iemand denkt!

Loyaal
Beste Middelburgers, kijk naar elkaar om. Zorg goed voor elkaar. Wees loyaal, koop lokaal! En een warm dank je wel aan alle mensen die zich voor anderen in hebben gezet afgelopen jaar.