Afbeelding
Foto: Van Dixhoornbrigade

MIDDELBURG - De nieuwe coronamaatregel dat er na 17.00 uur niet meer gesport mag worden in groepsverband heeft voor de Van Dixhoornbrigade grote gevolgen. De drie groepen die op vrijdagavond les kregen zijn allemaal geannuleerd.


“De meeste leden reageerden heel begripvol. De regel is twee weken voor de kerstvakantie ingegaan, dus we hadden onverwacht vroeg vakantie,” vertelt Leo Wolterman, voorzitter van de Van Dixhoornbrigade. Er is goed gekeken naar de mogelijkheden om een ander lesmoment in te plannen, maar het bleek een ingewikkelde kwestie. De bezetting van het verenigingsbad en de beschikbaarheid van de vrijwilligers gaf geen mogelijkheid om de lessen op een ander moment te geven. 

Maximum
“Op zaterdagmorgen zwemmen de kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Die groep kan gelukkig wel doorgaan. De optie om een of meer van de avondgroepen de combineren met de zaterdaggroep was eveneens geen optie. Het wordt dan te druk in het zwembad, want ook daar zit een maximum aan. Bovendien is zo’n oplossing niet in geest met de regels. De groepen moeten niet groter worden dan ze al zijn.” De zwemexamens van de leden zullen voor de zomervakantie plaatsvinden. Wolterman maakt zich daar geen zorgen over. “Die paar lessen die we nu missen, halen we in het voorjaar wel in.” [n]