Exposities

Expositie Zeeuwse muzikanten in lockdown

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

T/m vrijdag 31 december is de fototentoonstelling van Tanja Hoogerheijde uit Middelburg, ‘Muzikanten in Lockdown’ te zien op de eerste verdieping in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg tijdens de openingsuren. Ondanks dat het onderwerp serieus was, wist Tanja er, samen met de geportretteerden, toch humor in te brengen. De tentoonstelling bestaat uit 44 foto’s van muzikanten die op deze manier toch weer even een podium krijgen.


 

Tentoonstelling Hans Warren

9:00 | ZB Bibliotheek van Zeeland

In een kleine tentoonstelling in de expositieruimte wordt van 1 november t/m 31 december materiaal getoond uit de Collectie Hans Warren, zoals vogeltekeningen en originele handschriften, waaronder die van het in 1996 verschenen natuurdagboek 'Ik ging naar de Noordnol', die aansluiten bij de nieuwe publicatie in de PPF-reeks. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van ZB in het Souterrain.


 

Expositie in Wintersfeer

13:00 | Galerie Bank

Tot en met 23 december exposeren Cocky Wattel met schilderijen en Cora Gelens met sieraden en keramiek in Galerie BANK Aagtekerke. Galerie BANK is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.


 

Water en Zee-land op doek

9:00 | Atelier Hoed Gezien

De Zeeland en waterschilderijen van Leontien Hooi zijn tot 15 januari 2022 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de schilderijen van Leontien goed te bekijken.



Woensdag 15 en 22 december

Lezingenreeks De kosmische Levensboom

19:30 | online

De Theosofia schets ons een groots uitzicht, en geeft ons de inspirerende basis voor ons leven in het hier en nu. Is het verre toekomstmuziek om een kosmische medewerker te worden, of zijn wij het al? De online lezingen beginnen om 19.30 uur en er is de mogelijkheid om tijdens de lezing vragen te stellen. Hoe je de lezingen kunt volgen vind je op de website: https://blavatskyhouse.org/nl/lezingen/locaties/online/. Tijdens de lezingen zijn vragen welkom via de chat en e-mail. 15 december Waarom leven we hier en nu? Waaraan heb ik mijn lot verdiend? Die indringende vraag wordt vaak gesteld. Waarom leven we hier en nu, en niet binnen een andere planeet, of in een andere eeuw? Welke wijsheidslessen kunnen we hieruit trekken? 22 december Kosmische medewerkers. 

 

Vrijdag 17 december

Mini-filmfestival Club RainboW

19:30 | Cinema Middelburg

Cinema Middelburg en Roze 50+Zeeland organiseren mini-filmfestival Club Rainbow. Er wordt een geselecteerde film met een LHBTIQ+ gerelateerd thema vertoond in de nieuwe Club-zaal (15 plaatsen) van Cinema Middelburg, Achter de Houttuinen 28a, in Middelburg. Vrijdag 17 december om 19.30 uur: Minyan. New York ‘87. De 17-jarige David woont met zijn ouders en grootvader in Brighton Beach, een wijk met veel Russische immigranten van Joodse afkomst. Hij helpt regelmatig bij Joodse gebedsgemeenschappen (“minjans”) wat allemaal als vanzelfsprekend wordt beschouwd. David, die zijn homoseksualiteit aan het ontdekken is, begint de strikte regels van zijn Joodse gemeenschap steeds meer beknellend te vinden. Meer info, trailer & tickets: www.cinemamiddelburg.nl/minyan-club-rainbow-club-zaal

 

Zaterdag 18 december

Laatste Repair Café Middelburg 2021

10:00 | De Kruitmolen

Zaterdag 18 december houdt Stichting Repair Café Middelburg zijn laatste bijeenkomst van 2021. Na ongeveer 1100 reparaties dit jaar en waarvan 65 procent is gerepareerd sluiten we dit hectische jaar af. Heeft u nog een reparatie nodig aan uw gourmetstel, oven, kerstjurk/broek, tablet, laptop of iets anders, behalve witgoed. Wij repareren tegen materiaalkostprijs. Kom langs van 10.00 tot 12.30 uur bij Bowling en Partycentrum "De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg. Ophalen kan na telefonisch contact tot 15:00 uur. Let wel dat een mondkapje is verplicht evenals anderhalve meter afstand houden bij inschrijving of ophalen. U kunt online aanmelden op www.repaircafemiddelburg.nl,via info@repaircafemiddelburg.nl of app/bel 06-23644823.


 

Zondag 19 december

‘Bij-zondere lichtjes’

13:30 | Terra Maris

Op zondag 19 december kun je tussen 13.30 en 15.30 uur bij onze imker een bij-zonder lichtje maken. Bijen zijn harde werkers, ze zorgen niet alleen voor honing maar ze maken ook bijenwas. Van deze was kun je hele mooie dingen maken! Samen met de imker maken we vandaag kaarsjes voor het nieuwe jaar. Deelname: entreeprijs museum en reserveren is niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Kerst voor kinderen

11:00 | Doopsgezinde kerk

Er zijn in deze tijd van het jaar voldoende feestelijke Kerstactiviteiten voor kinderen. Toch organiseert de Doopsgezinde Kerk op zondagmorgen 19 december een kerstfeest speciaal voor kinderen. De kerk is prachtig versierd en de lichtjes van de kerstboom branden. Kerstliedjes zingen, zelf een engeltje in de boom hangen met een wens voor iemand die dat nodig heeft en een echte Kerstengel die op bezoek komt. Gun je je kind, kleinkind, neefje of buurmeisje ook een mooie kerstervaring? Je bent welkom op zondagmorgen 19 december om 11 uur. Doopsgezinde Kerk, Lange Noordstraat 62, Middelburg. Afspraken voor volwassenen: mondkapje bij binnenkomst en vertrek, handen ontsmetten, afstand houden. www.dgwalcheren.nl


Muziek uit de Renaissance

15:00 | Doopsgezinde kerk

Sopraan Maartje Stroo en luitspeler Jelle Kalsbeek geven zondagmiddag 19 december vanaf 15.00 uur een concert voor Kerk biedt Podium in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat in Middelburg. Het programma vermeldt liederen uit de Renaissance van o.a. John Dowland, Thomas Ford, Adriaen Valerius, Giovanni Kapsberger en Pierre Guedron. Maartje Stroo wordt hierin begeleid op de luit door Jelle Kalsbeek, die ook enkele soli zal spelen. Volgens Maartje Stroo zal het programma ‘een grote verscheidenheid aan talen en componisten bieden, een ware muzikale trektocht door de Renaissance.' Aanmelding via www.kerkbiedtpodium.nl.is voorwaarde om dit concert bij te wonen. Coronapas e mondkapje verplicht. Ook is 1,5 meter ruimte tussen de zitplaatsen voorzien, waardoor het aantal plaatsen beperkt is.