Welzijn op Recept


Welzijn op Recept is nieuw in Middelburg. Hoe gaat dat en voor wie is het bedoeld? 

Welzijn op Recept is voor mensen die met psychosociale klachten naar de huisarts gaan. Denk aan piekeren, slecht slapen, vermoeidheid, rugklachten of hoofdpijn. Niet alle gezondheidsklachten hebben een lichamelijke oorzaak. Soms is iemand eenzaam. Heeft iemand geldzorgen. Of is bijvoorbeeld werkloos. Doorsturen naar het ziekenhuis of medicijnen slikken is echt niet altijd nodig. Iets doen waar u blij van wordt, is dan eerder een oplossing. Uw huisarts brengt u in dat geval met een welzijnscoach in contact. 

Deze coach weet wat er bij u in de buurt is aan vrijetijdsbesteding of vrijwilligerswerk. Misschien is het goed om dat te doen. Ziet u er tegenop om naar een activiteit te gaan? De coach helpt u hierbij, totdat u uw plekje gevonden heeft. 

Het welzijnsrecept is geslaagd als u na een tijdje nog steeds tevreden bent. Als u weer plezier heeft in uw dagelijks leven. En dat zonder medicijnen! Hulp van de welzijnscoach is gratis. Meedoen aan een activiteit of een cursus betaalt u wel zelf. Als dat een probleem is, kijkt de welzijnscoach samen met u naar andere financiƫle mogelijkheden.

Welzijn op Recept iets voor u? Vraag er naar bij uw huisarts.

Cultuur op recept
Zelf ben ik erg enthousiast over Welzijn op Recept. Ik kan me voorstellen dat we in de toekomst ook 'Cultuur op Recept bieden. Zo heb ik zelf meerdere voorbeelden gezien wat muziek kan doen voor dementerende ouderen. Maar ook wat dansen kan betekenen. Je bent in beweging, je krijgt weer sociale contacten.


Carla Doorn[n]