De Slag om de Schelde herleeft in de Kerkstraat

VLISSINGEN - Naar aanleiding van de première van de film 'De Slag om de Schelde' is door AWP Rekwisieten in het voormalige bibliotheekpand aan de Kerkstraat in Vlissingen het dagelijkse leven van Vlissingers in die tijd (1944/1945) in beeld gebracht. Met beeldmateriaal, authentieke spullen en grote decorstukken is het straatbeeld en een woninginterieur van toen levensgroot en levensecht gepresenteerd.


In het begin van 2020 had AWP Rekwisieten de etalages van vier winkelpanden aan de Kerkstraat naar dat tijdsbeeld ingericht. Destijds werd het decor voor de filmopnames van de Slag om de Schelde na afloop van de opnames niet alleen behouden, maar ook uitgebreid. Dat gebeurde op initiatief van de stichting Vlissingen Binnenstad aan Zee en werd gerealiseerd met financiële bijdragen van diverse partijen.


Verder uitbreiden

Door het corona virus en alle maatregelen daaromtrent was de première van de film uitgesteld tot 15 december.

Voor de initiatiefnemers aanleiding te over om de presentatie van het tijdsbeeld in de winkels niet alleen te handhaven, maar verder uit te breiden. De gemeente vindt dit ook een goed idee en ondersteunt het daarom ruimhartig.


Presentatie compleet

Vanaf 22 december was de presentatie compleet. De expositie kan niemand die door de Kerkstraat loopt ontgaan. Als na de lock down boekhandel Het Spui weer open mag kan men de expositie ook van binnenuit bekijken.

De expositie is te zien tot tenminste 1 juli 2021.[n]