Studenten van de HZ in Vlissingen.
Studenten van de HZ in Vlissingen. Foto:

‘Scood' dé oplossing voor gesmolten tellers bij scooters?

VLISSINGEN - De zon schijnt. Je zit op school. En als je naar huis wilt om lekker te chillen met vrienden, zie je dat het dashboard van je scooter verbrand is. Dit probleem heb je vast wel eens gehad. Een simpele oplossing is om een theedoek of handdoek over het dashboard heen te leggen. Maar wat doe je als die steeds wegwaait. Daarom hebben 9?tweedejaars studenten van verschillende economische opleidingen aan de HZ in Vlissingen de 'Scood’ bedacht en het studentenbedrijf Scood opgericht.


Het windscherm van een scooter werkt als een vergrootglas wanneer de felle zon erop schijnt. Als gevolg hiervan kan het dashboard van de scooter doorbranden of smelten. Dit probleem doet zich voor bij mensen die beschikken over een scooter met een windscherm. Je kan je dashboard beschermen door er een theedoek overheen te leggen, maar vaak waait deze weg. Hierdoor is de kans nog steeds groot dat het dashboard van de scooter doorbrandt.

Doordat één student daar regelmatig last van had, zijn deze studenten op het idee gekomen om een universele beschermhoes te maken voor iedere kilometerteller. Deze hoes zorgt ervoor dat de teller van de scooter niet meer door kan branden wanneer de zon op het windscherm schijnt. Vervolgens hebben de studenten meerdere enquêtes gehouden onder scootergebruikers waaruit bleek dat ook hun last hadden van dit probleem. Ook stoorden zij zich aan de hoge reparatiekosten voor het vervangen van de kilometerteller. Deze kosten liggen namelijk rond de €110,-. De kilometerteller niet vervangen is helaas geen optie, omdat het wettelijk verplicht is om met een werkende kilometerteller te rijden.

Om die irritatie weg te nemen hebben de studenten een beschermhoes laten maken bij een lokale zeilmakerij. De beschermhoes die door de studenten ‘Scood’ wordt genoemd is gemaakt van acryldoek. Hierdoor is de hoes goed bestand tegen zonlicht en alle andere dagelijkse weersomstandigheden. Om te voorkomen dat de hoes wegwaait, zijn er klikgespen op de Scood aangebracht. Met deze klikgespen kan je eenvoudig de hoes vastmaken aan de handvaten van iedere scooter. Daarnaast is de Scood eenvoudig mee te nemen dankzij de compacte vorm en tot nu toe nog alleen verkrijgbaar in de kleur zwart. Al met al is de Scood een prima alternatief voor het aanschaffen van een windschermhoes om te voorkomen dat de kilometerteller doorbrandt.


Meer weten over de Scood?
Neem eens een kijkje op:
https://scood.nl. U kunt Scood ook bereiken door te mailen naar klantenservice@scood.nl. Of door een berichtje te sturen via Facebook of Instagram naar Scoodnl. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het aankopen van de Scood kunnen een mailtje sturen naar: info@scood.nl.[n]