Afbeelding
Foto: Weekblad de Bode

“Hoe meer ik lees, hoe meer ik ga begrijpen”, zegt Jan-Willem ten Bruggencate uit Middelburg.

Hij vindt het belangrijk om zichzelf goed te informeren voordat hij een standpunt inneemt. “Doordat ik veel over geschiedenis, economie en maatschappij heb gelezen, zie ik verbanden. De coronacrisis staat niet op zichzelf en het vaccinatieprogramma van de overheid is niet wat het lijkt. De farmaceutische industrie is commercieel, ze willen de vaccinaties verkopen om geld te verdienen. Ze hebben een dikke vinger in de pap bij de Wereldgezondheidsorganisatie en het Europese agentschap dat medicijnen controleert. Zoveel belangenverstrengeling kan geen zuiver beleid teweeg brengen.”

Hij leest veel over situaties uit het verleden. “Neem de Mexicaanse griep. Net als nu werden mensen doodsbang gemaakt, zodat ze een vaccin zouden nemen. Er zijn meer mensen ernstig ziek geworden door de vaccinaties dan door het virus zelf. Dat geeft toch te denken? Het bijwerkingencentrum Lareb verwacht een grote toestroom van meldingen omtrent de covid-vaccinaties. Dat snap ik wel, want de vaccins zijn gekeurd door de mensen uit de farmaceutische industrie, een commerciële handel met veel leugens en bedrog.”

Dat de overheid mensen aanmoedigt om een vaccin te nemen schiet bij Ten Bruggencate in het verkeerde keelgat. “Als mensen zich zouden inlezen, zouden ze de propaganda doorzien en begrijpen dat er veel meer aan de hand is.”[n]