Een beeld van de plannen voor hotel restaurant Britannia.
Een beeld van de plannen voor hotel restaurant Britannia. Beeld: AVV Beheer

Plan voor Grand Hotel Britannia ter inzage

VLISSINGEN - Het nieuwbouwplan voor Grand Hotel Britannia in Vlissingen ligt van donderdag (18 februari) tot en met 3 maart ter inzage. AVV Beheer wil aan de boulevard een complex met 205 kamers, twee restaurants en parkeergelegenheid realiseren.


DOOR BRITTA JANSSEN

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders verleent medewerking aan de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het plan van AVV Beheer, liet de gemeente vrijdag weten. Vanaf donderdag ligt het plan twee weken ter inzage voor iedereen om erop te reageren. Deze reacties neemt de gemeente mee in de definitieve besluitvorming over de aanvraag.
De gemeente heeft het bouwplan van AVV Beheer, inclusief de bijbehorende noodzakelijke onderzoeken, getoetst aan de regels. ‘Daarnaast heeft de ontwikkelaar omwonenden en de gemeenteraad nader geïnformeerd over het plan’, aldus de gemeente.

Mijlpaal
Na jaren van praten en plannen maken, komt een nieuwe uitstraling voor Bouelvard Evertsen 244 nu dichtbij. AVV Beheer uit Middelburg heeft eind december bij de gemeente een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van Grand Hotel Britannia. AVV Beheer spreekt over een mijlpaal ‘na een voorbereiding- en ontwikkeltraject van ruim twintig jaar'.

Vijfsterrenhotel
Het team dat het 'Brit' van vroeger nieuw leven gaat inblazen bestaat uit ontwikkelaar VG-D Vastgoedontwikkeling, hotelexploitant Kloeg Collection en Team Concepts en Team Leisure voor de marketing en verkoop. Architectenbureau Van den Hoeven heeft het ontwerp gemaakt. "Het gebouw is niet alleen spraakmakend aan de buitenzijde, maar ook aan het interieur wordt veel aandacht besteed", aldus AVV Beheer. "Het gebouw zal een landmark zijn aan de Vlissingse boulevard.” Hotel Britannia moet het ‘eerste en enige' vijfsterrenhotel in Zeeland worden. Vrijwel alle 205 hotelkamers op de zeventien verdiepingen hebben straks een dakterras. Op de begane grond komen de receptie, lobby, een loungebar, brasserie en restaurant. Op de achttiende verdieping komt waarschijnlijk een exclusief sky-restaurant van sterrenniveau. Het gebouw krijgt een eigen parkeerkelder en er komen wellnessfaciliteiten in.

Buitenland
Kloeg Collection gaat het hotel exploiteren. Het bedrijf heeft al hotels in Zoutelande, Dishoek, Westkapelle, Goes en Vlissingen. Kloeg Collection hoopt dat de sfeer van het klassieke Hotel Britannia, dat is begonnen als Hotel Des Bains, herleeft op de boulevard. De initiatiefnemers rekenen erop dat het hotel veel mensen uit binnen- en buitenland aantrekt. Ze zien het dan ook als een opsteker voor de stad.
De initiatiefnemers hopen dit jaar de vergunning voor het plan rond te krijgen, zodat er in de drie jaar erna aan het hotel kan worden gebouwd. In 2024 moet het deuren openen.


Meer informatie
De plannen zijn de vinden op
www.vlissingen.nl/britannia en
https://grandhotelbritannia.nl/.[n]