Alzheimer Walcheren is er nu ook voor u!

VLISSINGEN - Alzheimercafé’s zijn ontmoetingsplaatsen voor iedereen die met dementie te maken heeft. Wij organiseren deze café ’s voor alle inwoners van Walcheren normaal gesproken één keer per zes weken.


Per café staat een thema centraal, waarbij we dan een gastspreker uitnodigen.
We hebben een foldertafel met folders van Alzheimer Nederland en van plaatselijke organisaties.
Ook hebben we onze eigen bibliotheek, waaruit u boeken over dementie kunt lenen.
Naast informatie staat ontmoeting met elkaar ook centraal in deze café ‘s.
We merken dat mensen het fijn vinden met elkaar, met onze vrijwilligers of met professionals te spreken over hun situatie.


Nieuwsbrief
Al kunnen wij op dit moment helaas (nog) geen fysieke café ’s organiseren, wij zijn er wel voor u.
Regelmatig geven we een online nieuwsbrief uit en houden we contact via de mail. In de nieuwsbrief vindt u actuele onderwerpen voor iedereen die met dementie te maken heeft, aangevuld met plaatselijk nieuws.


Vragen/praatje
Ook vermelden we regelmatig telefoonnummers van instanties waar u terecht kunt met uw vragen of als u zomaar een praatje wilt maken. En natuurlijk mag u uw vraag ook aan ons stellen. Wij proberen dan u zo goed mogelijk te adviseren en verwijzen u door.


Alzheimertelefoon
Veel antwoorden kunt u overigens vinden op www.dementie.nl. Bij de Alzheimertelefoon kunt u dagelijks gratis terecht met uw vragen en voor een praatje van 9.00 uur tot 21.00 uur, telefoon 0800-5088.


Informatie
Heeft u belangstelling voor onze online nieuwsbrief, dan kunt u zich hiervoor aanmelden bij ons secretariaat alzheimer.walch@zeelandnet.nl. U ontvangt dan ook vrijblijvend informatie over onze café ’s en de stand van zaken. Wilt u in de toekomst een café bijwonen en wilt u daarover meer informatie, bel dan met Jessy Benne, tel. 06-15455408.[n]