Initiatiefnemer Tom Aalfs en wethouder Els Verhage planten twee amberbomen.
Initiatiefnemer Tom Aalfs en wethouder Els Verhage planten twee amberbomen. Foto: Ellen de Vriend

Oud-raadsleden planten eerste bomen in Vlissingen

VLISSINGEN – De werkgroep bomenplant, opgericht door twaalf oud-raadsleden van Vlissingen, heeft afgelopen donderdag de eerste twee amberbomen geplant. Dat gebeurde een halfjaar eerder dan was verwacht. Wethouder Els Verhage en initiatiefnemer Tom Aalfs (84) namen het planten voor hun rekening.

DOOR ELLEN DE VRIEND

De twee bomen werden geplant op het grasveld bij het wijkgebouw aan de ingang van de wijk Rosenburg. De wethouder vertelde trots te zijn op het mooie burgerinitiatief van de oud-raadsleden en dat het zeker kan rekenen op alle te realiseren hulp van de gemeente. “Het is een mooi symbool met hart voor de natuur, de stad en het milieu en levert een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen.”
Aalfs vertelt dat het oorspronkelijk de bedoeling van de werkgroep was om dit najaar de eerste boom te planten in het openbaar gebied. “Maar de gemeente kon twee mooie amberbomen regelen en dat was voor ons een buitenkansje. Het is nog een goede tijd om bomen te planten, met wat extra grondverbetering voor een goede start.”
De populaire amberboom kan wel vijfentwintig meter hoog worden en heeft spectaculaire herfstkleuren variërend van donkerrood tot purper. Penningmeester Jaap Taminiau van Stichting Tuin van Zeeland vertelt dat al ongeveer 1300 euro is gedoneerd voor het ‘Bomenfonds’, waarvan nu nog enkele honderden euro’s over zijn voor een aantal kleinere bomen in het najaar.

Inwoners kunnen een voorstel indienen voor een locatie of een bedrag doneren via: NL47INGB 0009148408 onder vermelding van Bomenfonds Vlissingen.[n]