Doe mee: Paauwenburg
dementievriendelijk maken

VLISSINGEN - Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. In Vlissingen hebben 1086 mensen de diagnose dementie. 770 daarvan wonen thuis. Grote kans dus dat een van jouw buurtbewoners dementie heeft.


Mensen met dementie hebben een ziekte in hun hersenen, maar het zijn vooral nog gewoon mensen die willen blijven meedoen in hun wijk. Toch hebben mensen met dementie vaak het gevoel dat ze niet meer meetellen. En dát kan anders. Want mensen met dementie én hun mantelzorgers verdienen het om tot het eind toe actief mee te kunnen blijven doen in onze wijk!


Dementievriendelijk Paauwenburg
Een enthousiaste groep zorg- en welzijnsmedewerkers is gestart om dit voor elkaar te krijgen in de wijk Paauwenburg: Paauwenburg wordt dementievriendelijk en daar hebben we jullie als wijkbewoners voor nodig! Dementievriendelijk worden kan alleen maar als dit wordt opgepakt door de inwoners, ondernemers en professionals zelf. Word je bewust van welke rol jij zelf als wijkbewoner kunt spelen. Leer dementie herkennen, leer hoe je het beste kunt omgaan met buurtbewoners met dementie en leer organisaties kennen naar wie je kunt doorverwijzen.


Doe mee!
Verzin en onderneem zelf acties in de wijk die eraan bijdragen dat mensen met dementie meedoen en mee kunnen blijven doen. Dit zodat mensen met dementie zich geaccepteerd en welkom voelen en zich niet hoeven te schamen, want uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zich thuis blijven voelen in onze wijk!


Wat jij als wijkbewoner kunt bijdragen
Train jezelf in wat dementie is, hoe je dit kunt herkennen en hoe je het beste kunt omgaan met iemand met dementie. Dit leer je tijdens de gratis training die we organiseren voor bewoners en vrijwilligers uit de wijk. Training zal plaatsvinden in wijkcentrum De Burgerij als de coronamaatregelen het weer toelaten. Meld je vast aan, zodat wij weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Al eerder beginnen, volg onlinetraining via alzheimer-nederland.nl/word-dementievriendelijk. Meedenken of aanmelden, aanmelden voor training dementie, vraag of idee: Daphne van der Stoep, opbouwwerker Paauwenburg (Stichting ROAT): 06-82539383;
d.vanderstoep@stichtingroat.com.[n]