Cynthia van Tilburg, Nanna, Flemming en Francisca Blijenberg.
Cynthia van Tilburg, Nanna, Flemming en Francisca Blijenberg. Foto: Annet Eekman

Hotel-restaurant Solskin viert 40-jarig jubileum in stilte

VLISSINGEN - Ze hadden het heel anders voor zich gezien, Flemming Bleijenberg en Cynthia van Tilburg van hotel-restaurant Solskin op de boulevard. Dit jaar bestaat het bedrijf 40 jaar en er waren aanvankelijk plannen om dat groots te vieren. "Maar ik heb vakantie gekregen van premier Rutte," zegt Bleijenberg, doelend op de horecasluiting.

Solskin begon 40 jaar geleden op de hoek van de Walstraat en de Nieuwstraat. "Mijn ouders Evert en Nanna zijn daar begonnen, samen met mijn broer Bjarne en ikzelf. Daar hebben we 5 jaar gezeten."
Solskin verhuisde daarna naar het pand waar eerder de Lamme Goedzak was gevestigd op de boulevard. Bleijenberg werkte tussendoor nog tien jaar als kelner in het Strandhotel en nam vijftien jaar geleden Solskin over van zijn ouders.

Opvolging
Sinds anderhalf is Cynthia van Tilburg mede-eigenaar van Solskin. Bleijenberg is er dolgelukkig mee. "Mijn vrouw en ik hebben geen kinderen en het vinden van een opvolger in deze tijd is nog helemaal niet zo simpel. Dus het is fantastisch dat Cynthia de zaak wil voortzetten, en nog onder de naam Solskin ook."
Cynthia werkte al jaren bij Solskin en had zich haar eerste jaar als mede-eigenaar wel anders voorgesteld. "Na een paar maanden moest het restaurant dicht door de coronamaatregelen. Het hotel is nog wel open en we hebben een redelijke bezetting, dus we mogen niet klagen. In oktober realiseerden we ons dat ook een jubileumfeest er niet in zit. Op 17 april hadden we eigenlijk het jubileum willen vieren. We hadden een band gewild en vrolijkheid op het terras, maar dat gaat nu natuurlijk niet ".

Vernieuwingen
Bleijenberg en Van Tilburg zijn niet stil gaan zitten nu het restaurant dicht is. "Ik ben bezig de toiletgroep te vernieuwen. Dat moet toch eens in de zoveel jaar gebeuren en nu is een prima moment. En in december is er nog een lift gebouwd," zegt Bleijenberg. Van Tilburg heeft ook niet stilgezeten en de website van Solskin helemaal vernieuwd. Om toch nog een feestelijk tintje aan het jubileum te geven inventariseert ze nu of er nog goody bags of iets dergelijks voor de klanten kunnen worden samengesteld.

Versoepelingen
Mochten er tegen de zomer toch weer versoepelingen komen dan wordt opnieuw bekeken of er toch nog een feestje inzit. "Als we zeker weten dat er weer meer kan dan wil ik samen met Ad Weststrate van CineCity misschien nog iets leuks voor de Vlissingers organiseren. Onze medewerkster Ingrid was eerder dit jaar 25 jaar in dienst en dat konden we ook niet vieren. Jammer dat in deze hele gekke tijd die feestjes niet door kunnen gaan".

Pensioen
Bleijenberg denkt er ook aan om het wat rustiger aan te gaan doen nu hij een geschikte opvolgster heeft gevonden. "Ik ben al die jaren geen dag met tegenzin gaan werken", zegt hij. "Voor mij is dat het allermooiste. En de omgang met mensen, het onze klanten naar de zin maken. Dat gaat nooit vervelen. Maar ik heb nu 45 jaar gewerkt en het is tijd om andere leuk dingen te gaan doen. En dat de naam Solskin gewoon blijft bestaan in Vlissingen is voor mij een kers op de taart."[n]