Vrijwilligers gezocht voor gesprekken met ouderen

VLISSINGEN - Voor ons project 'In Je Buurt' zoeken wij vrijwilligers die graag een betekenisvol gesprek aangaan met zelfstandig wonende ouderen in de Vlissingse wijk Paauwenburg. Het doel van 'In Je Buurt' is het verbinden van ouderen met hun omgeving, zodat het sociale netwerk van de oudere in de wijk (nog) groter of sterker wordt.


Een stevig sociaal netwerk in de wijk voorkomt het gevoel van eenzaamheid en biedt ondersteuning als de oudere lichamelijk wat achteruit gaat of wanneer bijvoorbeeld de partner overlijdt.

Het project wordt in opdracht van gemeente Vlissingen uitgevoerd door Stichting ROAT.


De gesprekken

Als vrijwilliger ga je in tweetallen op bezoek bij deelnemende ouderen. Aan de hand van een vragenlijst probeer je een duidelijk beeld te krijgen van het sociale netwerk en de hobby’s van de oudere en bekijk je aan welke contacten of activiteiten iemand eventueel behoefte heeft.

Belangrijk hierbij is dat je goed luistert, non-verbale signalen opvangt en de juiste doorvragen stelt. Heeft de oudere behoefte aan een activiteit of aan sociale contacten, dan wijs je de oudere op de mogelijkheden in de buurt. Soms heeft de oudere hierbij wat ondersteuning nodig. Je verwijst de oudere dan door naar de projectleider van ‘In je buurt’.


Training

Vooraf volg je een leuke en leerzame training van enkele dagdelen en gedurende het hele project krijg je deskundige begeleiding door de projectleider van ‘In je buurt’.

Je gaat deel uitmaken van een enthousiaste groep vrijwilligers en ontvangt jaarlijks een leuke attentie. Door het voeren van deze gesprekken doe jij echt iets essentieels voor je medemens in Vlissingen!


Wie

Wij zoeken mensen vanaf 18 jaar die enkele uren per week beschikbaar zijn gedurende minimaal 6 maanden. Je hebt affiniteit met de doelgroep van 75 jaar en ouder, kunt goed luisteren en bent sociaal vaardig.


Meer informatie en aanmelden

Bel of mail naar Daphne van der Stoep, projectleider In je buurt-project, Stichting ROAT. 06-82539383, d.vanderstoep@stichtingroat.com[n]